Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Trafikljusen ur funktion i en av Ängelholms mest trafikerade korsningar – under höstens hittills halaste dagar

I drygt ett dygn har trafikljusen i en av Ängelholms mest trafikerade korsningar varit ur funktion, vilket kan ha orsakat en trafikolycka. Men ljusare tider ska vara på väg, enligt kommunen.

Trafikljusen i korsningen Östra vägen-Kristian II:s väg har varit ur funktion sedan i måndags morse.Bild: Niklas Gustavsson
Sedan tidigt i måndags morse har trafikljusen i korsningen Östra vägen-Kristian II:s väg, mellan Stadshuset och brandstationen, varit ur funktion.
Strax efter klockan 8 på måndagsmorgonen inträffade en lindrig trafikolycka utanför brandstationen, vilket kan ha haft med de avstängda trafikljusen att göra.
I samband med olyckan skadades dessutom en stolpe som nu måste bytas ut.
Vid trafikolyckan i måndags morse mejades ett trafikljus ner och måste ersättas. En bidragande orsak till olyckan kan ha varit att trafikljusen redan var ur funktion.Bild: Niklas Gustavsson
Varför trafikljusen i den hårt trafikerade korsningen plötsligt slutade fungera är oklart.
– Det kan bero på fukt eller något annat, säger kommunens belysningsingenjör Rickard Dahl.
Enligt Rickard Dahl är trafikljusen felanmälda till kommunens entreprenör, som ännu inte haft möjlighet att åtgärda felet.
– Förhoppningsvis blir det under tisdagen, säger han.
Anläggningen är gammal, men det finns inga planer på att byta ut den.
– Vi gör en översyn av anläggningen en gång om året och har inte fått några indikationer på att den behöver bytas ut. Det största problemet är oftast kablarna som ligger nergrävda i marken, säger Rickard Dahl.
Och en olycka kommer sällan ensam: Trafikljusen slocknade såklart under höstens hittills halaste dagar.
– Det är väl lagen om alltings...
Gå till toppen