Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Tre unga åtalas för misshandel och hot i Åstorp

Tre unga män i slutet av tonåren var inblandade i en misshandel mot en jämnårig utanför en skola i Åstorp en sen kväll i våras. Nu åtalas de vid Helsingborgs tingsrätt.

De två 18-åringarna ska sent på kvällen den 28 maj ha slagit och sparkat en pojke som är mellan 15 och 17 år gammal. Slagen träffade på kroppen, i huvudet och ansiktet. Dessutom brände de, enligt stämningsansökan, hans hand med en glödande cigarett.
Misshandeln orsakade bland annat brännskador och en revbensfraktur på tonåringen. Han blev också psykiskt misshandlad genom dödshot som uttalades under misshandeln. Han uppger själv att han flydde från skolgården och försökte först stoppa en bil, men fick sedan komma in i ett hus och ringa en nära anhörig. Berättelsen stöds på flera punkter av vittnen.
Vid samma tillfälle fanns en 16-åring på plats. Också han misstänks för att ha utdelat slag och sparkar mot den unge mannen och ska samtidigt ha stulit hans mobiltelefon, en Iphone 7, som var värd omkring 11 000 kronor. 16-åringen ska sedan ha uttalat hot och understrukit hotet genom att visa en kniv.
Ett flertal vittnen finns till händelsen utanför skolan. Dessutom har polisen tagit mobiltelefoner i beslag och gjort flera husrannsakningar hos de misstänkta.
En av 18-åringarna förnekar brott och 16-åringen erkänner bara att han utdelat vissa slag. Den andra 18-åringen erkänner både misshandeln och olaga hot, men säger sig ha agerat på egen hand.
Åklagaren anser att de gjort sig skyldiga till misshandel och olaga hot, samt i 16-åringens fall, även stöld.
Gå till toppen