Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Ryfors lånas ut till Oskarshamn

Förra säsongen: genombrott och succé. Nu blir Simon Ryfors utlånad till allsvenska Oskarshamn.

Simon Ryfors.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Rögle har det gott ställt på en skadefri forwardssida och i varje match är det åtminstone en som inte ens får byta om. Simon Ryfors, som fick sitt SHL-genombrott förra säsongen, har fått lite speltid så här långt i höst och nu är det klart att han lånas ut till Rögles samarbetsklubb i allsvenskan.
– Jag ser det som en bra möjlighet för mig att skaffa speltid och utvecklas. Jag har inte spelat så mycket så det här blir perfekt för mig. Målet för mig är att spela SHL med Rögle och det här gör mig till en bättre spelare, säger Ryfors till Rögles hemsida.
I Oskarshamn finns två andra utlånade Röglespelare: bröderna Lucas och Ludvig Elvenes. I synnerhet lillebror Lucas gör braksuccé och är i delad ledning av hela seriens poängliga med 19 poäng på 17 matcher.
– Det är en bra lösning för alla parter. Oskarshamn behöver spelare, vi får igång en spelare som inte fått så mycket istid och det kommer att göra Simon till en bättre spelare när han återvänder till oss, säger tränare Magnus Wennström till Rögles hemsida.
Simon Ryfors tränar med allsvenskans tabelltvåa Oskarshamn på tisdagen och ska sen vara med i matcherna mot Tingsryd borta på onsdag och AIK hemma på fredag.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Rögle-Mora
Gå till toppen