Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Anis Don Demina: ”Det finns ingen som kan göra det jag gör”

Helsingborgsaktuelle dj:n och Youtube-stjärnan Anis Don Demina triggas av att pusha gränser. Inför lördagens spelning på Svartklubben berättar han om singeldebuten, den senaste hajpen och strävan efter att nå nästa nivå.

Bild: Warner Music
– Jag tror att allt handlar om inställning. Ingenting är omöjligt. Jag ville utomlands och dj:a, jag gjorde det. Jag ville bli Youtuber, här är vi, säger Anis Don Demina.
Efter åtta år i dj-båsen på toppklubbar som Movida i Dubai, Cirque Le Soir i London och på flera håll i Afrika och Asien är 24-åringen säker på sin sak.
– Det finns ingen som kan göra det jag gör, det är jag bombsäker på. Bra musik med bra jävla fart. Mitt starkaste kort är att jag är väldigt duktig på att läsa av en publik. Jag har grymt roligt oavsett om jag spelar house eller hiphop.
På lördag vill Anis Don Demina göra avtryck i Helsingborgs nattliv. Strax innan midnatt intar han Svartklubben och bjuder på ett långt dj-set samt spelar ihop med hus-dj:arna Spiik och Klos.
– Kanske testar jag lite nytt också, säger han hemlighetsfullt.
Dj- och producentkarriären tog fart som 18-åring. Anis Don Demina sökte sig snabbt utomlands genom att boka en enkel biljett till Dubai där han under två års tid kämpade för att göra sig ett namn på nattklubbarna.
– Diskjockeys i Dubai spelar på en helt annan nivå än i Sverige. Ribban är betydligt högre och det gäller även för standarden på klubbarna. Men jag gillar ju att kliva ur min komfortzon – och göra den till min.
Singeldebuten "On my mind" räknas som just ett sådant kliv.
– Det var det läskigaste jag gjort hittills. Mest för att det är det jag vill göra. Även om jag älskar att lägga upp klipp på Youtube är jag dj och musikproducent i första hand.
Vad skrämde dig mest?
– När man vuxit så snabbt som jag gjort på Youtube är det väldigt svårt att avgöra om den fanskaran bryr sig på riktigt. Finns de bara där temporärt för att jag sågat den som är störst eller har jag något som går att bibehålla?
Anis Don Demina syftar på vad som hände i somras när han slog igenom på Youtube över en natt efter att ha kritiserat Joakim "Jockiboi" Lundell för att inte kunna dj:a. En diss som ledde till att underdogens Youtube-kanal fick 110 000 prenumeranter inom loppet av bara några veckor – och att Anis anlitades som Joakims dj-lärare.
– En sån plötslig hajp blir man lite orolig av, men det kan också driva en, säger Anis och fortsätter:
– Jag vet ju att min låt har bra drag, men det var omöjligt att veta hur den skulle mottas. Nu blev responsen helt fantastisk, "On my mind" har haft 1,5 miljoner streams på en och en halv månad.
I vinter väntar mycket tid i studion. Singeldebuten och skivkontraktet på Warner Music har gett blodad tand. Anis Don Demina är beredd att fortsätta "jobba arslet av sig".
– Jag vill alltid ta saker till nästa nivå, fortsätta utvecklas och bli bättre. Aldrig någonsin följa trender utan försöka sätta dem.
– Det är väl det människan strävar efter, att pusha gränser och ta sig vidare. Men jag stöter på alldeles för många som vill göra saker, men aldrig kommer loss för de har en massa ursäkter. Det handlar bara om att bestämma sig.
Är du någonsin nöjd?
– Ja, jag stannar upp säkert tio gånger om dagen och påminner mig själv om det jag är stolt över. Sånt är viktigt.
"Det var det läskigaste jag gjort hittills", säger Anis Don Demina om singeldebuten.Bild: Warner Music
Fakta

Anis Don Demina

Ålder: 24 år.

Bor: I Hammarby sjöstad, Stockholm.

Gör: Dj:ar, producerar musik och driver en egen Youtube-kanal.

Aktuell: Med singeldebuten "On my mind" samt med en dj-spelning på Svartklubben i Helsingborg, lördag 18 november klockan 23.59.

Gå till toppen