Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter comebacken – Zlatan nobbar Fotbollsgalan

Han är aktuell i flera kategorier och skulle dela ut ett eget pris. Men nu väljer Zlatan Ibrahimovic att inte komma till Fotbollsgalan.
– Zlatan behöver koncentrera sig på Champions League, säger SvFF:s Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic på Fotbollsgalan 2016, då han vann sin elfte guldboll.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
På måndagskvällen kan Zlatan Ibrahimovic vinna sin tolfte guldboll. Han kan även bli firad som Årets anfallare. Men stjärnan kommer inte vara på plats för att ta emot eventuella priser.
Läs också Zlatan efter comebacken: ”Tacksam att få spela fotboll igen”
Han kan heller inte dela ut priset "Number 10", som han står bakom ihop med Volvo och Svenska fotbollförbundet.
– Zlatan behöver koncentrera sig på onsdagens Champions League-möte med Basel, och kommer därmed inte vara på plats i Globen under Fotbollsgalan nu på måndag. Vi har full förståelse för att han måste fokusera på sin comeback och är oerhört glada över att se Zlatan spela fotboll igen. Vi önskar honom all lycka till, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.
Läs också En speciell kväll med en oväntat rörlig Zlatan
Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback på fotbollsplanen under lördagen efter sin knäskada. 36-åringen hoppade in i 4-1-segern mot Newcastle.
Andra galanominerade svenskar som också har Champions League-matcher i veckan är Mikael Lustig (på onsdag med Celtic) och Emil Forsberg (på tisdag med Leipzig). Det är högst troligt att även dessa spelare stannar kvar med sina klubblag.
Gå till toppen