Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sprängningen vid polishuset i Helsingborg

Har du fått sms om att du kan ansöka om pass i Helsingborg? Glöm det!

Ett antal felaktiga sms skickades ut under måndagen. Enligt sms:en skulle passhanteringen vid polishuset på Berga vara igång igen, men det stämmer inte.

Passhanteringen vid polishuset på Berga har legat nere sedan sprängdådet mot byggnaden den 18 oktober. Trots detta dök ett antal personer upp i den tillfälliga receptionen under måndagen för att ansöka om pass.
Anledningen: felaktigt utskickade sms.
”Det är ett tekniskt fel som i vissa moment ger besked till kunden om att det är möjligt att ansöka om pass i Helsingborg. Vi arbetar med att ta bort den felaktigheten i datasystemen”, skriver Malin Rantzow, chef för receptionen vid polishuset på Berga, i ett pressmeddelande.
Sprängdådet den 18 oktober orsakade stora skador på polishusets entréplan, där receptionen är belägen. Arbetet med att återställa lokalerna pågår, men enligt polisen är det för tidigt att säga när passhanteringen kan komma igång igen.
Tills vidare får helsingborgarna i första hand vända sig till polisen i Ängelholm när det gäller passhanteringen, men det går att ansöka om och hämta ut pass även på andra orter.
Gå till toppen