Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Bilinredningsföretag växer med verksamhet i Helsingborg

Work System Sweden AB inreder transportbilar för yrkesfolk. Inriktningen har gett utdelning och företaget har växt snabbt under senare år. Nu senast med en anläggning i Helsingborg.

Många yrkeskategorier behöver ha med sig mycket på sina uppdrag: verktyg, reservdelar och annan utrustning. Rätt inredning i transportbilen kan hålla allt på plats på ett överskådligt och säkert sätt.
Work System Sverige AB tar fram, tillverkar och monterar inredningar för servicebilar. – Det går att skräddarsy efter kundernas önskemål, säger Mikael Jörgensen, platschef i Helsingborg.Bild: Britt-Mari Olsson
– Vi arbetar med att skapa ordning och reda. De flesta, 80 procent, av våra kunder är hantverkare, som snickare eller rörläggare, säger Mikael Jörgensen, platschef i Helsingborg för Work System Sweden AB.
Grunden är modulsystem med en rad komponenter som kan kombineras och skräddarsys efter kundernas önskemål.
– På det sättet liknar vi Ikea och deras lösningar.
Företaget startade 2009 och har idag nio anläggningar i Sverige. Helsingborg är det senaste tillskottet, som slog upp portarna i oktober. Här arbetar idag fyra personer med att utrusta transportbilar samt att anpassa fordon för personer med funktionsnedsättningar, en verksamhet som drivs i ett separat bolag: Work System Life AB.
– Vi har redan en hel kunder runt Helsingborg. Det är en intressant marknad som växer, säger Klas Blomkvist, som arbetar med affärsutveckling i Work System Sweden AB.Bild: Work System Sverige AB
Work System Sweden AB har växt snabbt under senare år. 2014 omsatte bolaget 29,4 miljoner kronor och förra året uppgick omsättningen till 59,7 miljoner. Under samma period ökade antalet anställda från 12 till 28.
Varför valde ni att etablera er i Helsingborg?
– Vi har redan en hel del kunder runt Helsingborg. Det är en intressant marknad som växer och vi ser en potential i att skaffa nya kunder, säger Klas Blomkvist, som arbetar med affärsutveckling i Work System Sweden AB.
Företaget samverkar sedan tidigare med en återförsäljare i Staffanstorp, etableringen i Helsingborg är ett sätt att komma närmare kunderna i norra delen av Skåne.
Vad ligger bakom bolagets tillväxt?
– Det är hård konkurrens i branschen, det finns flera andra som utvecklar och tillverkar inredning och utrustning för servicebilar. Men vi har tagit ganska stora marknadsandelar. Vi försöker erbjuda bra service och gör man ett gott jobb så kommer kunder förhoppningsvis tillbaka, säger Klas Blomkvist.
Tobias Persson är platschef för Work System Life AB i Helsingborg, ett företag som anpassar fordon för personer med olika funktionsnedsättningar. – Det krävs individuella lösningar eftersom behoven skiftar.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen