Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera nya enplanshus ska byggas i Jonstorp

Bygglov har beviljats för 22 nya bostäder i Jonstorp och snart börjar byggnationen av etapp ett. Konceptet lockar framförallt lite äldre personer som vill ha ett bekvämt boende.

Så här är det meningen att kedjehusen i Jonstorp ska se ut. Bygglov har beviljats för 22 bostäder.Bild: Optimala hem
Det blir två nya bostadsrättsföreningar när Optimala hem ska bygga envåningshus på Kärrsnäppevägen och Beckasinvägen i Jonstorp.
Bygglov har beviljats för 20 kedjehus och två friliggande hus. I etapp ett ska tio stycken kedjehus byggas på Kärrsnäppevägen. Byggstart för husen som byggs i vinkel och med öppen planlösning är tänkt att bli innan årsskiftet.
Bostäderna är 100 kvadratmeter stora och med tre rum och kök. Men de går att ändra till fyra rum om man vill ha ett extra sovrum. Alla husen i etapp ett är redan sålda enligt vd Lars Mattsson på Optimala hem.
– Husen är väldigt populära och attraherar både äldre och yngre människor. Allt är i ett plan med en liten tomt, men ändå med uteplats och gräs. Som man kittla fötterna med, säger han.
På ett liknande område i Ystad var bostadsköparna allt mellan 22 och 80 år. Men målgruppen är framförallt personer över 55 år.
Samma typ av kedjehus är byggda i Staffanstorp.Bild: Optimala hem
– Det är många äldre som vill sätta guldkant på tillvaron. De har kanske bott länge i sina hus och vill bo kvar i Jonstorp. Men de vill inte hålla på och renovera och sköta trädgårdar utan ha ett enklare, nyare och bekvämare boende, säger Lars Mattsson.
Husen i etapp ett beräknas vara klara för inflyttning efter nästa sommar. Tio kedjehus och två friliggande ska byggas i etapp två, som kommer igång senare under året. Där förväntas inflyttning bli först till årsskiftet 2018/2019.
I etapp två är åtta till tio av husen sålda. Insatsen för ett kedjehus i Jonstorp är 2 095 000 kronor och månadsavgiften ligger på 4 500 kronor.
– Vi försöker alltid sälja husen innan vi börjar bygga, det är tryggt och bra för de som ska flytta in, säger Lars Mattsson.
Optimala hem byggs och ska byggas på flera platser runt om i Skåne. Bland annat Munka Ljungby, Bjuv och Ängelholm.
Gå till toppen