Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Premiär för Cabaret Candy Club på helt ny scen i Oxhallen i Helsingborg

"Det här blir jättefint, det är en bra kabarémiljö", säger Albin Ganovic. Torsdag 23 november är det premiär för årets uppsättning av Cabaret Candy Club.

Camille Tremblay, Albin Ganovic och Louis-Marc Bruneau-Dumoulin på nya scen i Oxhallen där årets Cabaret Candy Club har premiär på torsdag.Bild: Björn Lilja
Oxhallen är mest känd som en del av Helsingborgs Bryggeris verksamhet där man har olika events som matmarknad och loppis.
Men nu tas hallen i bruk som arena för årets uppsättning av Cabaret Candy Clubs show "Oh la la!"
– Det här blir jättefint, det är en bra kabarémiljö, säger Albin Ganovic.
Albin Ganovic bakom scenen där hans scenkläder hänger och väntar.Bild: Björn Lilja
Han fick hastigt, men mindre lustigt, ändra sina planer tidigare i höstas. Tanken var att Cabaret Candy Club skulle ha spelat på The Tivoli. Men konkursen gjorde att Albin Ganovic snabbt fick hitta en ny lokal.
Läs också Årets Cabaret Candy Club flyttar till Oxhallen
– Konkursen kom som en total överraskning. Och vi har förstås förlorat en del på den. Vi hade till exempel två större företag som bokat in sig med sin personal. När vi plötsligt stod utan lokal fick de hitta en annan lösning.
– Där tappade vi en hel del biljetter. Å andra sidan har vi ökat andelen entusiastiska helsingborgare som vill stödja oss, säger Albin Ganovic.
Kanadensiska akrobaterna Camille Tremblay och Louis-Marc Bruneau-Dumoulin övar sin akt på Oxhallens scen.Bild: Björn Lilja
Cabaret Candy Club har nyligen spelat föreställningen på Moriskan i Malmö. När man nu sätter upp showen i Helsingborg har man fått göra en del anpassningar.
– Jag har kapat scenen med två gånger sex meter. Sen har det varit lite jobb med ljudet på grund av betongväggarna. Och takhöjden ställer till det lite för våra luftakrobater, men det kommer att fungera, säger Abin Ganovic.
Läs också Oxhallen ger plats för glitter och glamour – snart premiär för ”Oh la la!”
Ja, förutom sångare, dansare och musiker medverkar i år även den danske ficktjuven Kenny Quinn och de två kanadensiska akrobaterna Camille Tremblay och Louis-Marc Bruneau-Dumoulin. Som kallar sig Duo Hand2Stand.
De framför bland annat sitt prisvinnande handstående akrobatiknummer.
– Det här är en annorlunda show med en bra mix av musik, dans och cirkus, säger Camille Tremblay.
– Och ensemblen är fantastisk. Alla är unga och väldigt trevliga, säger Louis-Marc Bruneau-Dumoulin.
Duo Hand2Stand består av Camille Tremblay och Louis-Marc Bruneau-Dumoulin.Bild: Björn Lilja
På torsdag 23 november är det dags. Showen spelas till sedan och med 9 december.
Albin Ganovic ser fram emot premiären i Oxhallen (som kan ta in 150 personer vid varje föreställning).
– Jag gillar att man står så nära publiken. Då kan jag möta gästernas ögon, säger han.
Gå till toppen