Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Picasso, popkonst och månen – här är Louisianas program för 2018

Louisiana inleder sitt sextionde jubileumsår med en unik premiär: den första stora utställningen i Skandinavien med fokus på Pablo Picassos keramik.

Picasso jobbar på verket "Picador et torero" på Madoura-verkstaden i Vallauris.Bild: Edward Quinn
Det danska konstmuseet Louisiana har äntligen släppt programmet inför jubileumsåret 2018. Nu står det klart att bland annat Picasso, amerikansk popkonst och en temautställning med fokus på månen intar Louisiana under nästa år.
Årets första nya utställning är en unik Picasso-utställning som visas mellan den 1 februari och den 27 maj. I den ligger fokus på den spanske konstnärens mindre kända keramiska verk. Med totalt 150 verk är det den första stora utställningen i Skandinavien med fokus på Picassos keramik.
Verket ”Runt fat med uggla” från 1957 finns i vanliga fall på Picasso-museet i Paris.Bild: RMN-Grand Palais (Musée national Picasso-Paris) / Gérad Blot
Totalt skapade Picasso omkring 4 000 keramiska verk under sin karriär – och verken som ställs ut på Louisiana i vår är skapade mellan år 1947-1964. Utställningen har satts ihop i samarbete med Picasso-familjen och Picasso-museerna i Paris, Antibes och Barcelona.
Verket ”Kvinna med amfora” från 1947-1948 kommer till Louisiana från Picasso-museet i Paris.Bild: RMN-Grand Palais (Musée national Picasso-Paris) / Gérad Blot
Under sommaren flyttar två separata utställningar in på Louisiana: en retrospektiv utställning med den tyska konstnären Gabriele Münter och en utställning med den amerikanska popkonstnären Ed Ruscha.
Hösten på Louisiana domineras av en stor samlingsutställning med månen som tema. 1969 års månlandning, och dess inverkan på konsten och populärkulturen, kommer stå i fokus. Alltifrån David Bowies musikvideor till Disney's tecknade filmer kommer att lyftas i utställningen
Läs också Nu smygstartar 60-årsfirandet på Louisiana – två nya utställningar öppnar i veckan
Jubileumsåret avslutas med två utställningar med den prisbelönta chilenska arkitektgruppen Elemental och den brittiska målaren Cicily Brown.

Utställningar på Louisiana 2018

Picassos keramik: 1 februari - 27 maj.
Gabriele Münter: 3 maj - 19 augusti.
Ed Ruscha: 17 maj - 19 augusti.
Månen: 13 september - 20 januari 2019.
Arkitekturens verkstäder, Elemental/Alejandro Aravena: 11 oktober - 17 februari 2019.
Cecily Brown: 8 november - 24 februari 2019.
Gå till toppen