Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här finns alltid vegetariskt och glutenfritt i tankarna

Hälsotrend och livsåskådning är faktorer som allt oftare styr våra matval. På Mommee's är mammas sydostasiatiska gryta basen – där går fläsk, gluten och laktos alltid bort från huvudrätten.

Shabana Thamhaksa var den som fick idén till Mommee's. Nu är det två år sedan restaurangen med de tre systrarna och mamma startade. I bakgrunden Fatima Rashid, Sivali Thamhaksa och Sunitta Thamhaksa.Bild: Tom Wall
När systrarna Dalavan, Shabana och Sunitta Thamhaksa tillsammans med mamma Sivali bestämde sig för att starta Mommee's i Helsingborg var det mammas mat de hade i tankarna. Familjen, med rötter i både Pakistan och Thailand, kommer från Laos och systrarna mindes mammas sydostasiatiska mat från barndomen med värme.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen