Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Vasatorp framröstad till Sveriges bästa bana igen

Vasatorps tournament course har åter valts till Sveriges bästa av besökarna. Nu hoppas klubben fått arrangera större tävlingar igen. Här Caroline Hedwall under Helsingborg Open 2013.Bild: Britt-Mari Olsson
För tredje året i rad har Vasatorps Tournament course utsetts till Sveriges bästa bana av golfande besökare.
Under året har spelarna kunnat rösta på World Golf Awards hemsida. Det handlar inte om en gemensam rankinglista utan varje land nominerar banor.
– Helhetsintrycket är en stor fördel för oss. Vi erbjuder en komplett anläggning med fyra banor och ett stort övningsområde, förklarar Vasatorps klubbchef Peter Larsson.
Att anläggningen är populär understryks av att det ifjol registrerades 96 000 spelade ronder. Det högsta antalet i klubbens historia. Även i Sverige är man ledande när det handlar om greenfee-gäster enligt Peter Larsson. Han passar på att hylla ett gäng som bidragit till att klubben behåller positionen.
– Utan banpersonalens hårda arbete hade detta inte varit möjligt. Det är helt klart deras pris.
På sportsliga planet hoppas Peter Larsson att TC-banan åter ska bli scen för svenska och internationella golfeliten. 2013-15 avgjordes Helsingborg Open, en deltävling på damernas Europatour.
– Vår ambition är att arrangera stortävlingar igen. Kontakten är tagen med de som äger rättigheterna till tävlingar.
Gå till toppen