Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Rutinerad trio gör julshow i Helsingborg

Sven Melander, Mikael Neumann och Tommy Juth underhåller på Rockbåten.

En minst sagt rutinerad och välkänd trio ger den 16 december sin julshow på Rockbåten i Helsingborg. Det handlar om Mikael Neumann, Sven Melander och Tommy Juth.
Efter en fem år lång paus har de återupplivat konceptet Semestersabotörerna och gör nu en föreställning med juliga inslag, tillsammans med pianisten Petter Berglund. Underrubriken är "Bland töntar och troll".
– Det blir mycket julmusik. Både svenska och internationella sånger. Jag bidrar med lite danska julsånger, vi har nån finsk. Sen blir det monologer och dialoger där vi pratar om julen, säger Mikael Neumann och tillägger:
– Det blir bara kärlek, humor och glädje.
Mikael Neumann.Bild: Claes Westlin
Historien om hur trion fann varandra går långt tillbaka till 90-talets början.
– Då gjorde jag, Åke Cato och Sven Melander succé med en show på Tobaksbolaget i Malmö. Sen gick det en massa år tills Tommy Juth frågade om vi inte kunde göra något tillsammans. Och det var Sven (Melander) som kom på namnet Semestersabotörerna, säger Mikael Neumann.
Redan första årets uppsättning minns Mikael Neumann som "en hysterisk succé". Sen rullade konceptet på med nya shower varje år.
– Men efter sex år la vi det i malpåse. Vi hade alla tre så mycket andra jobb att tiden inte räckte till.
Nu gör Semestersabotörerna comeback. Totalt genomförs 17 föreställningar runt om i södra Sverige med start 1 december i Svängsta.
– Det är jättestort intresse och utsålt på de flesta håll, säger Mikael Neumann.
– Vi är ett gäng som kompletterar varandra väl på scenen. Vi kommer ju från olika områden. Tommy och jag har ju musiken som grund, men även Sven är väldigt musikalisk, säger Miakel Neumann.
Gå till toppen