Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ung man ihjälskjuten i Malmö och en livshotande skadad efter skottlossning

Eriksfältsgatan i Malmö stängdes av efter skottlossningen. Enligt lokala medier hittades en 20-årig man död på platsen.Bild: Johan Nilsson/TT
En 20-åring dödades och en 22-åring har livshotande skador efter en skottlossning i Malmö på torsdagskvällen, uppger lokala medier.
Polisen fick larm om händelsen vid 21-tiden. När första patrull kom till adressen – Eriksfältsgatan i södra Malmö – låg den 20-årige mannen död på marken.
Polisen har inte bekräftat uppgifterna, som förmedlas av både Sydsvenskan och Kvällsposten.
Enligt Sydsvenskan är offren välkända av polisen sedan tidigare. Den döde 20-åringen ska, enligt tidningen, så sent som i somras ha överlevt en annan skottväxling i Malmö.
Polisen är förtegen rörande utredningsläget, men Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen i region Syd, bekräftade på torsdagskvällen för TT att en bil tagits i beslag.
– Den hittades vid sjukhuset, säger han.
Polisen är förtegen rörande utredningsläget, men Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen i region Syd, bekräftar för TT att en bil tagits i beslag.
– Den hittades vid sjukhuset, säger han.
Kvällsposten uppger att också en andra bil tagits i beslag.
Det finns inga uppgifter om att polisen frihetsberövat någon som misstänkt.
Gå till toppen