Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hotellgäster fick äta middag med förbundna ögon

Under söndagen är det FN:s internationella tillgänglighetsdag. För att uppmärksamma det fick gästerna på Scandic i Helsingborg testa rullstolsrally och att äta trerätters utan att kunna se.

Under onsdagen fick Scandics gäster testa att äta svampsoppa utan att se.Bild: Thomas Hansen
– Vi ville uppmärksamma gästerna på hur det är om man till exempel inte har syn eller inte kan gå, säger hotelldirektören Thomas Hansen.
Han deltog själv i veckans aktiviteter, som började på onsdagskvällen med att hotellgäster fick möjlighet att äta en trerätters middag, där alla inblandade hade förbundna ögon.
Att äta utan att se något var inte helt enkelt, konstaterar Thomas Hansen.
– När man såg duken i efterhand såg det ut som att det hade varit ett barnkalas.
Också smakerna på maten blir annorlunda utan synen, säger han.
– De blir tydligare och intensivare.
Hotelldirektören Thomas Hansen och den tidigare handbollsspelaren Per Carlén var två av dem som testade på rullstolsrallyt.Bild: Thomas Hansen
På torsdagsmorgonen blev det sedan rullstolsrally, där deltagarna – bland annat den tidigare handbollsspelaren och tillika stamgästen Per Carlén – fick testa att komma förbi olika hinder i rullstol.
– Man fick verkligen känna av hur det är om man hamnar i rullstol, säger Thomas Hansen, som själv körde totalt 40 race på torsdagen.
– Jag har lite ont i armarna nu!
Gå till toppen