AnnonsBetalt samarbete

De jobbar för att stoppa droger på Helsingborgs gym

I satsningen Ren träning arbetar staden, Polisen och ett tiotal träningsanläggningar aktivt mot användning av anabola steroider och andra otillåtna preparat på gym runt om i Helsingborg.

Nätverket ”Ren träning” är en satsning för att öka tryggheten för de som tränar på gym i Helsingborg. I nätverket ingår Helsingborgs stad, polisen och ett tiotal gymägare runt om i kommunen. Genom att ingå i nätverket tar man som träningsanläggning tydligt ställning mot narkotika och andra typer av otillåtna medel som kan förekomma på gym.

Erik Sjöquist från Polisen Helsingborg berättat att det är svårt att mäta hur många idag som använder otillåtna preparat som anabola och androgena steroider, det vill säga könshormon som tillverkas på kemisk väg.  Och personer som börjar med den här typen av droger hamnar ofta i värre problem.

– Vi ser att det är ett stort problem, just för att bruket av steroider gör att många även trillar in i annat missbruk med narkotika säger Erik Sjöquist.

Förhoppningen är att fler gym ska ansluta sig till ”Ren träning” för att markera mot användandet av droger inom träningen. Det är gratis för träningsanläggningar att ingå i nätverket. Vid några träffar per år får medlemmarna i nätverket ta del av utbildningar, föreläsningar och ny information kring området. Utbudet anpassas efter medlemmarnas önskemål och kan till exempel handla om hur man ska agera om något kriminellt sker på ens träningsanläggning.

Ett tiotal gym i Helsingborg har gått med i nätverket Ren träning, bland annat Studio Aktiverum.

Studio Aktiverum är ett av gymmen som ingår i nätverket och som ser vikten av att ta ställning för en ren och hälsosam träning.

– Det betyder att vi kan visa för våra kunder att vi tar ställning. Vårt gym ska vara en trygg plats att träna på för både barn, ungdomar och vuxna, säger Magnus Larsson, instruktör på Studio Aktiverum.

Fakta

Här får du veta mer

• Mer information om nätverket Ren träning finns här.

• Mer information om anabola och androgena steroider finns på Sjukvårdsupplysningen.

• Mer information om polisens arbete mot narkotika finns här.

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

En lista över samtliga artiklar från Helsingborgs stad hittar du här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av HDs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan