Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Hon kom hem till gården och blev den tusende miljonären

Michelle Perned överraskades på sin egen gårdsplan utanför Landskrona med en fet check.

Väninnorna var med på bluffen på måndagen: lunch och shopping i Malmö som var en upptakt för något annat. Det verkade också som en slump att hennes kusin, skådespelaren Lina Perned, dök upp i Malmö, och att de skulle åka en onödigt lång limousin tillsammans för en TV-inspelning med Lina.
Michelle Perned tog emot en symbolisk miljoncheck av programledaren Sandra Dahlberg. Till vänster maken Mattias Johansson Perned.Bild: Kristoffer Rosenthal
När sedan limousinen styrde hem till Rönneberga utanför Landskrona började det till slut gå upp för henne att TV-kamerorna dykt upp för hennes skull, och inte för kusinens. Uppfarten var kantad av facklor och dansande cheerleaders.
– Men jag fattade verkligen ingenting. Jag tänkte att en möhippa är det inte, jag har ju redan gift mig. Sedan såg jag vimpeln med Postkodlotteriets logga, säger hon.
På gårdsplanen väntade maken Mattias Johansson Perned, barnen Embla, Flora och Wilmer, samt några dussin vänner, och programledaren Sandra Dahlberg räckte fram en check med en miljon kronor. Michelle Perned var lotteriets tusende miljonvinnaren sedan programmet startade, vilket var skälet till att man tog i lite extra.
Makens förhandstips var att Michelle skulle köpa en häst för pengarna. Hon har nämligen redan hästar som yrke och intresse, både uppfödning av och tävling med hästar.
Men hon gav beskedet att hon hellre lägger pengarna på en resa med familjen.
Vart?
– Vi får sitta ner och prata om det. Men vi gillar sol och värme. Sedan kom vi på att vi behöver renovera köket också, så vi får väl se.
Michelle Perneds överraskning kommer att sändas i TV4 på fredag 8 december.
Fakta

Vad får man för en miljon kronor?

98 stycken elcyklar (årets julklapp), sjuväxlade Crescent Elwin, eller

200 000 varmkorvar (möbelvaruhusets billigaste), eller

10 102 månader Premiumläsning på hd.se (första månaden en krona, därefter 99 kronor per månad), eller

312 middagar med vin hos Daniel Berlin i Skånes Tranås, eller

57 enveckasresor över jul till Madeira för familjen Johansson Perned.

Gå till toppen