Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rögles skadesmäll – centern borta resten av säsongen

Filip Karlsson har utgående kontrakt med Rögle. Nu missar centern resten av säsongen. – Det här känns bara väldigt drygt, säger han.

"Det är riktigt tråkigt att tvingas vara borta så länge och inte kunna hjälpa laget", säger Rögles Filip Karlsson.
För drygt två veckor sedan bröt Filip Karlsson handleden i Rögles bortamatch mot Färjestad. Efter operation visade det sig att skadan var allvarligare än befarat och nu har domen kommit: centern tvingas vila tre till fyra månader och därmed är säsongen högst sannolikt körd.
– Efter vi kom hem från Karlstad kollade vår lagläkare på skadan och såg att jag behövde opereras. Sen fick jag beskedet efter den. Det är riktigt tråkigt att tvingas vara borta så länge och inte kunna hjälpa laget, säger Filip Karlsson
Han skadade sig i sista matchen innan Cam Abbott kom in som huvudtränare.
– Givetvis hade jag velat vara med på den resan. Jag ska ha gips nästan hela december ut och sedan får jag försöka bygga upp mig igen och se till att allt blir helt bra. Det är det enda jag kan fokusera på nu.
Den 21-årige Rögleprodukten har utgående kontrakt och därmed är hans framtid oviss.
– På så sätt kom det lite olägligt, men just nu ska jag bara försöka att bli bra igen så får man ta allt det där senare och se vad som händer.
Vill du stanna i Rögle nästa säsong?
– Jag har inte funderat så mycket på det ännu, det får jag ta senare, säger Filip Karlsson.
Rögles skadelista har fyllts på med namn den senaste tiden. Målvakten Ville Kolppanen är tillbaka i träning igen, men långt ifrån matchform. På Rögles hemsida meddelas även att ingen prognos ännu finns på när skadade backen Kevin Gagné kan vara tillbaka.
Almen Bibic lär inte kunna spela i veckans två matcher mot HV71 (torsdag och fredag), Sebastian Collberg är tillbaka först efter landslagsuppehållet, till derbyt mot Malmö den 19 december, medan Edwin Hedberg däremot kan vara aktuell för spel redan på torsdag.
Gå till toppen