Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Food talks i Helsingborg: ”Vi ska sätta vår region på matkartan”

Föreningen Food Evolution hoppas på ökat samarbete.

Christer Paulsson, ordförande för Food Evolution, och kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson på scen under Food Talks.Bild: Stefan Lindqvist
Sundspärlan är inte bara platsen där det serveras julbord till 9 700 gäster just de här veckorna. På onsdagen var det också platsen för en annan sorts matträff, föreningen Food evolutions heldag Food talks.
Massor av inbjudna gäster, en rad företag på plats och inte minst en salong full med producenter, krögare, leverantörer och andra aktörer från matbranschen. För att ta del av hur nordvästra Skåne kan bli en mer framgångsrik region på det här området.
– Mat har stor betydelse i Helsingborg och i hela vår bygd. Här finns en oslipad diamant. Och då pratar vi inte bara ur besöksperspektiv, utan också om maten till våra gamla och våra unga, sa kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) när han invigningstalade.
Christer Paulsson, ordförande för Food Evolution.Bild: Stefan Lindqvist
Christer Paulsson, ordförande för föreningen Food evolution, har länge varit drivande för hur nordvästra Skåne ska kunna utvecklas som matregion.
– För vår del handlar det om affärsutveckling. Vi är ingen krögarförening eller en förening för lantbrukare. Vi är inte heller en klubb för dem som tycker om god mat. Vi vill se utveckling och branschöverskridande, säger han.
– Vi ska sätta vår region på matkartan.
Under hösten har Food evolution haft en rad olika träffar i nordvästra Skåne, med 418 deltagare. Under träffarna har man hållit workshops och några av de tankar som man enats kring är bland annat ökat samarbete och gemensam marknadsföring.
Utifrån de tidigare träffarna och vad som kommer fram under Food talks hoppas Christer Paulsson på en rad punkter:
– Vi ska utvärdera och profilera de tre viktigaste gemensamma målen. Vi ska rapportera till samtliga kommuner och vi ska säkerställa en fortsatt finansiering av projektledningen. Vi ska också säkerställa och planera för fortsatt samarbete med Familjen Helsingborg.
– Och så ska vi se till att höja ribban för lägstanivån i hela området. Och det är något vi kan göra gemensamt.
Gå till toppen