Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Längtar till livescenerna

Första låten är på plats på streamingsajterna och fler är på gång. Nyblivna höganäsaren Emelie Hayward är på gång med sin solokarriär med "Aldrig kommer glömma".

Emelie Hayward, rutinerad sångerska som debuterar på streamingsajterna.Bild: Michael Hansson
Efter ett år som aupair i Washington DC är Emelie Hayward tillbaka i Sverige och nyinflyttad med familjen till Väsby. Nu är det jobbet som resurs för de yngre barnen på Bruksskolan som gäller. Det och så klart fullsatsning på musikkariären. Låtar har hon skrivit länge, men nu är det dags för premiär på de stora streamingtjänsterna, Itunes och Spotify bland andra.
20 år gammal släpper hon debutsingeln "Inte kommer glömma" som är den första i en serie på sju planerade poplåtar. På de första tre dagarna hade låten 3 000 lyssningar.
– Ett par av dem är redan helt klara. Vi jobbade med tre låtar under de sista veckorna på gymnasiet förra sommaren, jag och Teddy Löfström. Jag skriver låtarna och spelar in, resten sköter Teddy, säger Emelie.
Född i England av engelsk mamma och där bodde Emelie sina första sju år. Det har gjort engelskan till modersmål även om hon har levt större delen av livet i Örebro.
– Jag skriver på engelska först och översätter sedan till svenska.
Varför väljer du svenska texter?
– Jag tycker att det är lättare med metaforer och man kommer mer på djupet.
Vad fick dig att satsa på musik?
– Det började ganska sent. Morfar spelade, men ingen annan i familjen. Jag fick en gitarr i julklapp när jag var 14 och skrev en låt. Gitarren lärde jag mig hantera på youtube l lektioner har jag aldrig tagit. Men efter grundskolan blev det tre år på musikgymnasium.
Det är en rutinerad sångerska som debuterar. Hemma i Örebro har hon synts i rader av talangtävlingar och har jobbat länge som trubadur på stans krogar.
– I Skåne har det inte blivit några livespelningar än. Jag har ju bara bott här i några månader. Men självklart vill jag ut och spela för folk, det är alltid lika kul.
Hur hamnade du här?
– När jag var i USA flyttade mamma hit till Skåne så då hamnade jag också här. Jag jobbar på Bruksskolan som resurs för de små barnen och trivs bra med det.
Hur ser framtidsplanerna ut?
– Allt hänger på hur det går med musiken. Jag utbildar mig kanske till musiklärare eller lärare i andra ämnen. Förmodligen blir jag kvar här i Höganäs ett tag i alla fall.
Gå till toppen