Sport

Rasmus Alm: ”Roligt projekt”

Rasmus Alm byter svartvittrandigt mot rödsvartrandigt och följer med Brommapojkarna upp i allsvenskan.Bild: MATHILDA AHLBERG
Från division 1 till allsvenskan. Den 22-årige mittfältaren Rasmus Alm lämnar Landskrona BoIS och börjar ett nytt äventyr i Brommapojkarna. Kontraktet sträcker sig över fyra år.
– Jag snackade mycket med Daniel (Majstorovic, BP:s sportchef), och jag fick känslan att det var ett intressant och roligt projekt, förklarar Rasmus Alm.
Fram till att han blev skadad, och missade slutspurten av säsongen, var Alm en av BoIS tongivande offensiva pjäser med sin snabbhet och bollkontroll.
Vilken roll han får i Brommapojkarna återstår att se. Truppen samlas den 7 januari då försäsongen kör igång.
– Det passar mig bra att komma till ett spelande lag.
Hur funderar du kring hoppet från ettan till allsvenskan?
– Inte så mycket faktiskt. Jag tänker bara på hur jag kan utveckla mitt spel för att nå en högre nivå.
Trots att han tackade nej till Landskrona BoIS kontraktsförslag försäkrar BP-nyförvärvet att det inte råder "hard feelings" mellan parterna.
– Jag är oerhört tacksam för allt BoIS gjort för mig. Men nu ser jag fram emot den nya utmaningen i BP, säger Rasmus Alm.
– Rasmus kommer att ge oss alternativ som kan täcka de offensiva positionerna med en väldigt intressant speed och teknik, säger Daniel Majstorovic till klubbens hemsida.
Läs alla artiklar om: BoIS silly season 2017/18
Gå till toppen