Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Explosion vid skola kan ha varit skenmanöver

Inga barn var på plats på Tusenskönans förskola då det smällde intill.

På onsdagens eftermiddag exploderade det intill en källardörr på Koppargården 21-23, samma huskropp som Tusenskönans förskola — där personalen hade utvecklingsdag.
– Inga barn var i förskolan då, säger Tusenskönans förskolechef, Carina Stolt.
En person som uppger sig arbeta på förskolan uppgav att ”smällen skedde under mina och mina kollegors fötter”. Enligt Carina Stolt handlade det om att ljud och vibrationer fortplantat sig i huset.
Hur stämningen är på förskolan idag vill hon inte uttala sig om. Hon hänvisar till sina överordnade, men Anna Meurling Alriksson, verksamhetschef för kommunens förskolor, vet inte.
– Vi har beslutat att personalen kommer att träffas på måndag förmiddag för att göra en risk- och konsekvensanalys, för att säkerställa att vi har en arbetsmiljö som är bra för både barn och vuxna, säger Anna Meurling Alriksson.
Förskolan är öppen som vanligt, och det finns inga misstankar om att det på något sätt skulle rikta sig mot förskolan.
– Polisen har informerat om att de trodde att det var en skenmanöver, för att locka polisen dit, som vid ett tidigare tillfälle, säger Anna Meurling Alriksson.
Det har dock inte ännu anmälts några andra brott som skulle ha begåtts i närheten vid den här tiden. Först uppgav polisen brottstiden till 14.41, men anmälan är tidssatt till mellan 13.30 och 13.45.
Källardörren fick skador på brytskyddet och polisen utreder händelsen som skadegörelse.
Läs mer: Explosion vid förskola: ”Smällen skedde under mina och mina kollegors fötter”
Gå till toppen