Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Fängelse för attack med skärp mot ordningsvakt i Helsingborg

En 35-årig man från Helsingborg har dömts till två månaders fängelse för att ha svingat sitt skärp i ansiktet på en ordningsvakt.

35-åringen besökte tillsammans med två kamrater förra sommaren nattklubben Harrys i Helsingborg när den ene kamraten hamnade i onåd hos ordningsvakterna och skulle avvisas.
35-åringen tog då av sig sitt skärp och svingade det mot en ordningsvakt som träffades i huvudet och ansiktet med blodvite och ett bestående ärr som följd. Mannen medger att han svingade skärpet men hävdade vid rättegången att han agerade i självförsvar.
Tingsrätten konstaterar att 35-åringen gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och att vakten kunde ha skadats ännu värre om skärpet träffat honom i ögat.
I domen konstateras att en ordningsvakt får räkna med att utsättas för visst våld men att angreppet med skärpet var över gränsen. Förutom två månaders fängelse döms 35-åringen att betala 11 600 kronor i skadestånd till vakten. Dessutom ska mannen stå för närmare 11 000 kronor av sina rättegångskostnader.
Den ene av hans kamrater döms till villkorlig dom för våld mot tjänsteman efter det tumult som uppstod medan den andre frias.
Gå till toppen