Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Full fart på årets Nightcap

Nio timmars inomhusfotboll är ett perfekt sätt att avsluta säsongen på. Det tycker i alla fall de fjorton lag som gjorde upp i årets Nightcap under lördagen.

Med start klockan 15 och final kanske strax efter midnatt så hade arrangörerna Borstahusens BK som vanligt skaffat sig full sysselsättning denna lördag i december. Men de har erfarenhet, inomhuscupen Nightcap har arrangerats sedan början av 1980-talet och även om reglerna har förändrats något under åren så är det mycket som är sig likt, enligt Pär Sandin, ordförande i Borstahusens BK.
– Alla lagen i kommunen blir inbjudna, i år blev det ojämnt så vi har bjudit in ytterligare tre lag Svalöv, Billeberga och Hittarp, säger Pär Sandin.
För det egna laget har resultaten skiftat genom åren, men det är inte bara vinst som räknas menar ordförande.
– Det här är en rolig avslutning på säsongen, alla snackar med varandra oavsett om man ligger högt eller lågt i divisionen.
IK Wormo- Svalövs BK slutade 2-2 efter Nicklas Nielsens kvittering strax före slutsignalen.Bild: Britt-Mari Olsson
Svalövs BK var inbjudna även förra året och tackade för det genom att vinna cupen. Nu ville de såklart försvara sin titel. Men det så länge nervöst ut i inledningsmatchen mot IK Wormo innan Svalövs Nicklas Nielsen satte ett kvitterande 2-2-mål i slutminuterna. Han var inte med när Svalöv vann förra året, men har nu en del att leva upp till.
– Fast det är svårt med inomhusfotboll när man har spelat ute hela året, man ska ha en del tur också. Men mest är vi här för att det är roligt, det är en bra avslutning på säsongen och med en fin inramning, säger han.
IK Wormo och Svalövs BK gjorde upp i inledningsmatchen.Bild: Britt-Mari Olsson
BK Fram i rött i matchen mot Glumslövs FF i grönt.Bild: Britt-Mari Olsson
BK Frams målvakt räddar.Bild: Britt-Mari Olsson
BK Fram i matchen mot Glumslövs FFBild: Britt-Mari Olsson
BK Fram möter Glumslövs FF.Bild: Britt-Mari Olsson
Glumslövs FF räddar på mållinjen.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen