Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Med andra ord

Läsarbrev: "Gubbväldet håller på att rämna."

Bert Rosenquist, Helsingborg:
Svängarna tas ut rejält i Heidi Avellans krönika (2/12) om #metoorörelsen "Säg hejdå till gubbväldet, mamma" och texten blir nästan för offensiv mot män då det framförs att gubbväldet håller på att rämna efter det som nu sker på sociala medier. Enligt min mening håller nämnda välde på att rämna i vilket fall, det är ju bara att följa med vad som händer på den offentliga scenen, kvinnor syns i maktställning minst lika mycket som män. Det är bra och bra är också att de aktörer det nu berättas om i uppropen ställs till svars. En fråga många ställer sig är ändå om det verkligen finns så många grisar som det verkar i rapporteringen. De flesta har sannolikt aldrig stött på detta. Många känner sig säkert orättvist påhoppade.
Givetvis frågar man sig då varför medier, inklusive denna tidning, inte försöker balansera rapporteringen kring uppropen mer. Det man önskar uppnå från #metoo har nog alla fått med sig.
Hartmut Dreckmann, Bunkeflostrand:
I huvudledaren ”Teflonpartiet (S) behåller greppet om opinionen ” (6/12) kan och vill den politiska eliten på tidningen inte förstå att S har blivit belönade av väljarna för att ha fått fram resultat i ett politiskt klimat som är genomsyrat av politiska bakhåll.
Efter åtta års borgerligt vanstyre var det på tiden att Sverige fick en ny regering, men den övertog ett råttbo. Arbetslösheten var stor och ungdomsarbetslösheten låg på 20 procent. Skolresultaten låg i botten i den europeiska ligan. Byggandet hade gått i stå. Nu syns ljuset i tunneln. Väljarna ser en förbättring på alla fronter, men också att allianspartierna använder all sin energi på att dra undan mattan för regeringen varje gång den kommer med något konstruktivt. Sverige tog emot 160 000 flyktingar och det är jag stolt över, men pressen på Sverige blev för stor och därför var man tvungen att införa en asylpolitik på EU:s mininivå. Vad skulle man annars ha gjort? Sedan är det frågan om detta med vinster i välfärden. Skattekronorna ska inte hamna i skatteparadisen, därför är det en valfråga och jag hoppas att bankskatten också blir det. ”Vi ska pressa bankerna”, sade förre finansministern Anders Borg (M), men när regeringen nu vill pressa bankerna så är alliansen emot. Så kom it-skandalen på Transportstyrelsen. Tre ministrar skulle bort. Alliansen lyckades att få bort två, men de löpte inte linan ut och väljarnas dom blev hård. Jag anser att ledaren idiotförklarar väljarna och det kan aldrig vara rätt. Alla har rätt att ha sin egen uppfattning om vad som händer i vårt land.
Heidi Avellan:
Alla har rätt till sin åsikt. Tidningens åsikt uttrycks på ledarplats och nämnda ledare pekar på hur den historiskt svaga rödgröna regeringen agerat – och förundras över att S trots detta får ett så starkt stöd i SCB-mätningen. Om väljarna säger ledaren självfallet ingenting; uppdraget är att kommentera politiken utifrån vår oberoende liberala plattform.
David Whitling, Lyngby:
Jag är engelsman sedan länge bosatt i Sverige. Jag blev djupt besviken på de 35 procent av mina landsmän som röstade för att lämna EU och ännu mer på de politiska ledare som lät det ske. Chocken har inte riktigt lagt sig och känslorna rörs upp på nytt varje gång skilsmässoförhandlingarna hamnar i fokus. Jag ser framför mig ett äktenskap som går i kras när någon part upptäcker att livet tillsammans inte var den dans på rosor, utan längtar till något nytt och samtidigt tillbaka till tiden före. Då var allt bättre, tänker man, och dit vill man igen.
Men varken i det privata eller i samhällslivet kan klockan vridas tillbaka. Det land som många britter längtar tillbaka till finns inte kvar och kan heller inte återskapas. Det är en tidsfråga innan de som röstade för vaknar ur sitt separationsrus och inser det. Jag tröstar mig med tanken att om man ändå ska skiljas kan skilsmässan kanske genomföras utan bitterhet och fiendeskap. Och om några år, vem vet: en ’Bre-entry’?
Gå till toppen