Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Namninsamlingen räckte inte: ”Jag kan inte utan vidare säga att det är kört”

Stig Broqvist är mannen bakom namninsamlingen för en folkomröstning. Han ser nu frågetecken kring beslutet om att antalet namn inte räcker.

Stig Broqvist tycker resultatet är lite märkligt och vill kontrollera saken ytterligare.Bild: Sven-Erik Svensson
Stig Broqvist som är talesperson för Folkinitiativet bakom namninsamlingen blev besviken när han fick höra om kommunens besked att stoppa sammanräkningen. Men han är inte slagen.
– Jag kan inte utan vidare säga att allt är kört. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att få det här beskedet men det är också lite märkligt, säger han.
Enligt kommunen ska 751 av de totalt 8021 som fyllt i fullständiga uppgifter med adress och personnummer till namninsamlingen inte vara boende i kommunen. Det tycker Stig Broqvist låter som väldigt många.
– Att några enstaka slinker igenom är kanske inte så konstigt men att nästan tio procent av de som lämnat in namn inte skulle vara boende i kommunen, det verkar lite märkligt, säger han.
Han vill nu granska kommunens uppgifter lite mer noggrant innan han och gruppen bakom folkinitiativet bestämmer hur de ska gå vidare. Det arbetet inleds i morgon, torsdag.
– Vi får undersöka det här lite närmare. På något sätt får vi reagera. Men på vilket sätt kan jag inte riktigt säga än, säger Stig Broqvist.
Stig Broqvist.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen