Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jonathan Nilsson: ”Sjukt tråkigt sätt att förlora på”

Sjabbel av finske veteranbacken Juha Kivilehto fällde FC Helsingborg i Fortnox Arena. Jonathan Nilsson väckte laget i rond två, men stod ändå som förlorare efteråt. ”Ett sjukt tråkigt sätt att förlora på”, säger han.

Bild: PETTER ARVIDSON
Superligan
Växjö-FC Helsingborg 5-4
Det tog en stund, en bra stund, innan FCH blixtrade till i det viktiga bortamötet med Växjö.
När Jonathan Nilsson satte fart och skickade in både 2-3 och 3-3 inom loppet av en dryg minut i slutet av den andra perioden hade helsingborgarna inte bjudit på mycket framåt.
- Våra första byten var bra kändes det som, men sen stod vi lite på hälarna fram till slutet av den andra perioden, säger FCH-forwarden.
Vid 2-3-reduceringen efter 17.13 snodde han bollen av en hemmaback, sprang sig fri och vispade upp bollen med en läcker backhand.
3-3 efter 18.22 var en kontring iscensatt av Mika Kohonen.
Med sitt 16:e och 17:e mål för säsongen väckte Jonathan Nilsson laget.
– Jo, så var det väl. Sen hade vi flera lägen att sätta dit 5-3 också, säger han. Å andra sidan hade Växjö också chanser. Det var en jämn match. Tyvärr fick vi ingenting med oss härifrån.
I den sista ronden inledde Nico Salo målskyttet när han sköt in 4-3-bollen efter en snabb spelvändning. Efter det återtog Växjö kommandot, hade mycket boll och fick in både 4-4 och 5-4.
Vid det sista målet sjabblade FCH:s finske veteranback Juha Kivilehto med bollen. Det snappade Växjös Karljohan Alroth upp och tryckte in segermålet. Då återstod det bara 52 sekunder av matchen.
– Ett sjukt tråkigt sätt att förlora på, säger Jonathan Nilsson. Det är det som är mest jobbigt nu efteråt. Vi bjöd på två av deras mål.
Vid Växjös 1-0-mål var det Mika Kohonen som drällde med bollen.
Efter att ha tagit poäng i de fem senaste matcherna fick helsingborgarna nu vända hemåt tomhänta.
– Defensivt tycker jag att vi gjorde det bra under större delen av matchen, säger tränaren Patric Johansson. Framåt gick vi lite mer rakt på mål ju längre matchen led.
Jonathan Nilsson fortsätter alltså att leverera. 3-2-målet var påpassligt, fräckt och vackert.
– Ja, det kändes bra att trycka dit den, säger han.
FCH är sexa i tabellen efter 16 omgångar. På söndag väntar sjuan Mullsjö på hemmaplan.
Gå till toppen