Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Linus Nordgren: ”Brukar bli roliga matcher mot Mullsjö”

Kan FCH ha hittat formeln till en ny succékedja?
Kanske – om de får fortsätta spela tillsammans.

FCH:s center Linus Nordgren hyllar bland annat nyförvärvet Andreas Lindholm. Kanske spelar de ihop också mot Mullsjö?
En gång i tiden, för inte alls särskilt längesen, letade FCH efter en tredjelänk till superduon Daniel Johnsson och Linus Nordgren.
Till slut flyttades Jonathan Nilsson dit. Det blev succé och under hösten har han landslagsdebuterat.
Johnsson lämnade FCH och kedjan kan därför inte återförenas nu. Men mot Växjö senast sattes en trio ihop från start som är det närmaste den forna succén man kan komma utifrån förutsättningarna.
Nordgren och Nilsson och vänsterforwarden, division 1-fyndet, Andreas Lindholm.
– ”Jonte” har levererat oavsett miljö hela hösten. Det är klart att det är en trygghet att spela med honom, jag har spelat med honom länge. Han är kanske en av de bästa i serien, säger Linus Nordgren.
Finns det någon likhet mellan Lindholm och Johnsson förutom att de är rightare och skjuter mycket?
– Nej, det tycker jag väl inte. Danne är en så pass unik spelare, det går inte riktigt att jämföra, men Lindholm är sjukt bra på det han gör. Att komma upp från division 1 och vara så bra är rätt unikt.
– Det är en jättebra värvning vi har lyckats hitta där. Han har huvudet till det och kommer att vara bra för oss i många år. Det är en riktig sniper och poängspelare som är svåra att få tag på.
Hur tränaren Patric Johansson väljer att formera laget hemma mot Mullsjö på söndagen är inte officiellt.
FCH är i en sådär-form. Tappad ledning och uddamålsförlust mot Växjö, uddamålsseger mot Jönköping, tappad ledning och suddenförlust mot Höllviken, och seger mot Örebro.
Under motsvarande tid har Mullsjö bara tagit två av tolv poäng.
– Vi vet själva hur det är om man kommer in i dålig fas, det är många matcher och går snabbt om man inte är i form. Serien är jättejämn och alla slår näst intill alla, konstaterar Linus Nordgren.
Mullsjös poäng kom mot Jönköping. Å andra sidan har de förlorat mot tre av de fyra överst placerade lagen, Falun, Pixbo och Linköping.
– Det är inga dussinlag de har mött riktigt. Det är ett par lag som vill slåss om SM-guld där, det är inget anmärkningsvärt egentligen. Det är mer att de kommer i följd efter varandra kanske.
Är det någon spelare ni behöver ha mer koll på än andra?
– Nä, Mullsjös styrka är deras bredd. De har ett helt gäng med klasspelare egentligen. De har väl ingen som vinner poängligan, men i gengäld har de tio, femton gubbar som gör poäng i var och varannan match.
Linus Nordgren förväntar sig en spännande och bra tillställning i Helsingborg Arena.
– Det brukar det bli. Mullsjö är rätt roliga, de försöker sätta fart på bollen och vill anfalla.
Fakta

FC Helsingborg-Mullsjö, Helsingborg Arena sön. kl. 16

Aktuellt

FCH och Mullsjö har båda spelat 16 matcher. FCH har spelat ihop 27 poäng, har en målskillnad på 81–83 och ligger sexa i tabellen. Mullsjö har spelat ihop 26 poäng, har en målskillnad på 98–93 och ligger sjua i tabellen.

Lagen har mött varandra en gång tidigare under säsongen. Då vann Mullsjö i Mullsjö med 9–5 efter att ha gjort 6–2 i den tredje perioden.

Gå till toppen