Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skåningarna som pressar bankvärlden med ny teknik

Bankindustrin blir omsprungen när nytänkande fintech-bolag drar in mest riskkapital bland svenska startups. Och i skuggan av svenska jättar som Klarna och Izettle frodas en rad mindre företag. Flera av dem är skånska.

”Genom att blanda många olika företagare får man tillgång till flera spännande nätverk”, säger Joachim Samuelsson (mitten), en av grundarna till föreningen Øresund Fintech. Tillsammans med Isak Fors och Jenny Sandberg, projektledare för Thinks accelerator, planerar han vårens fintech-satsning på Mindpark.Bild: Jenny Leyman
– Det är ett av de hetaste digitaliseringsområdena i världen och det är roligt att Europa går i bräschen. En våg av innovation kommer att drivas härifrån och där ska vi vara snabba – det är väldigt viktigt, säger Joachim Samuelsson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen