Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han lämnar Helsingör: "Vill tillbaka till Sverige"

William Kvist i Landskrona BoIS tröja säsongen 2014.
FC Helsingör, nykomlingen som är nästjumbo i den danska högstaligan, har den här säsongen haft fyra nordvästskåningar i truppen: Lucas Ohlander, William Kvist, Måns Herrmann och Alexander Fioretos. Ohlander har gjort tre inhopp i ligan och startat i cupen, men de andra har inte fått spela en enda minut i ligan och i oktober bröt Fioretos sitt kontrakt.
Nu står det även klart att William Kvist söker nya utmaningar. Den 23-årige yttermittfältaren har ett kontrakt som gäller till och med årsskiftet och det kommer inte att förlängas.
– Jag har kommit överens med Helsingör om att jag lämnar klubben. Jag har förklarat att jag gärna vill tillbaka till Sverige efter tre år i Danmark, säger Kvist.
– Både jag och tränaren tycker att regelbunden speltid är viktigt i min ålder och därför tog vi det här beslutet. Ännu ett halvår i högstaligan hade kunnat begränsa min speltid.
Kvist spelade två A-lagsmatcher för Helsingör, båda i cupen. Han hann göra ett mål och en assist och satte även sin straff när Helsingör gick vidare i cupen efter straffdramatik mot Hvidovre.
Enligt vad HD-sporten erfar är även Måns Herrmann, som i somras anlände från division 2-laget Höganäs, på väg bort. Hans avtal går ut vid årsskiftet och den 20-årige forwarden har bara gjort ett A-lagsframträdande i cupen.
Under måndagen gjorde Helsingör klart med forwarden Melvin Frithzell från IFK Värnamo. För ett år sedan gjorde han hattrick i en U21-match med HIF.
Gå till toppen