Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han lämnar Helsingör: "Vill tillbaka till Sverige"

William Kvist i Landskrona BoIS tröja säsongen 2014.
FC Helsingör, nykomlingen som är nästjumbo i den danska högstaligan, har den här säsongen haft fyra nordvästskåningar i truppen: Lucas Ohlander, William Kvist, Måns Herrmann och Alexander Fioretos. Ohlander har gjort tre inhopp i ligan och startat i cupen, men de andra har inte fått spela en enda minut i ligan och i oktober bröt Fioretos sitt kontrakt.
Nu står det även klart att William Kvist söker nya utmaningar. Den 23-årige yttermittfältaren har ett kontrakt som gäller till och med årsskiftet och det kommer inte att förlängas.
– Jag har kommit överens med Helsingör om att jag lämnar klubben. Jag har förklarat att jag gärna vill tillbaka till Sverige efter tre år i Danmark, säger Kvist.
– Både jag och tränaren tycker att regelbunden speltid är viktigt i min ålder och därför tog vi det här beslutet. Ännu ett halvår i högstaligan hade kunnat begränsa min speltid.
Kvist spelade två A-lagsmatcher för Helsingör, båda i cupen. Han hann göra ett mål och en assist och satte även sin straff när Helsingör gick vidare i cupen efter straffdramatik mot Hvidovre.
Enligt vad HD-sporten erfar är även Måns Herrmann, som i somras anlände från division 2-laget Höganäs, på väg bort. Hans avtal går ut vid årsskiftet och den 20-årige forwarden har bara gjort ett A-lagsframträdande i cupen.
Under måndagen gjorde Helsingör klart med forwarden Melvin Frithzell från IFK Värnamo. För ett år sedan gjorde han hattrick i en U21-match med HIF.
Gå till toppen