Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Omvänd startordning tillbaka i STCC

"Publiken kommer att få se händelserika race med mycket omkörningar, kanske fler än på många, många år i STCC", säger den regerande mästaren Robert Dahlgren. (Arkivbild)Bild: Stefan Jerrevång/TT
STCC ändrar sitt tävlingsformat inför säsongen 2018.
Den omvända startordningen kommer tillbaka. Och det blir två race varje tävlingshelg i stället tre som var fallet den gångna säsongen.
"Publiken kommer att få se händelserika race med mycket omkörningar, kanske fler än på många, många år i STCC", säger den regerande mästaren Robert Dahlgren i ett pressmeddelande.
Under säsongen körs två race varje tävlingshelg. Det innebär att STCC går från 21 race 2017 till 12 race 2018.
Även kvalet görs om. I första kvalet, Q1, kör alla bilar och i det första loppet startar bilarna i enlighet med kvalresultatet i Q1.
De tolv snabbaste bilarna i Q1 går vidare till Q2. Där gäller omvänd startordning för de tio främsta bilarna i Q2. Så bil tio i mål startar i pole position, bil nio i andra rutan och så vidare. Bil elva och tolv hamnar i ruta elva och tolv och de övriga bilarna efter sitt resultat i Q1.
De fem snabbaste bilarna i Q1 och Q2 får dessutom poäng enligt skalan: 5, 4, 3, 2 och 1.
I övrigt används samma poängskala som tidigare säsonger: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 och 1 poäng.
Fakta

STCC 2018

4–5 maj: Ring Knutstorp

16–17 juni: Anderstorp

7–8 juli: Falkenberg

18–19 augusti: Karlskoga

8–9 september: Rudskogen, Norge

21–22 september: Mantorp Park

Källa: STCC

Gå till toppen