Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ehandel.se

Helsingborgsbaserad mötesplats för e-handel köps upp av LRF Media

Ehandel.se får en ny ägare i LRF Media som bland annat driver tidningarna Land och ATL. Genom köpet av den Helsingborgsbaserade mötesplatsen vill mediehuset utveckla sin digitala verksamhet.

Michael Wictor är vd för Ehandel.se.Bild: Azelius
LRF Media är ett dotterbolag till Lantbrukarnas Riksförbund och står sedan tidigare bakom en handfull varumärken; bland annat tidningarna Lantmannen, Land och ATL.
De senaste åren har LRF Media satsat på att utveckla sin digitala verksamhet. Nu tar man ytterligare ett kliv i den riktningen med förvärvet av Ehandel.se. Uppköpet ger även Ehandel.se resurser för att fortsätta växa.
– Nu får vi en långsiktig partner och ekonomiska förutsättningar för att snabbare och tydligare uppnå våra planer och målsättningar. Vi är redan starka i Sverige och nu ska vi bli lika starka i Norden där vi ser jättestora möjligheter att leverera bättre lösningar till våra medlemmar och besökare, säger Michael Wictor, vd för Ehandel.se.
Nu får vi en långsiktig partner och ekonomiska förutsättningar för att snabbare och tydligare uppnå våra planer och målsättningar
Affären innebär att grundaren och majoritetsägaren, Dan Nilsson, lämnar Ehandel.se som startades 2009 som ett branschforum och nyhetsbrev. Sedan dess har verksamheten utvecklats med bland annat en nyhetssajt, statistiktjänster och e-handelskonferenser.
Läs mer: Här är Skånes tio största e-handelsföretag
Organisationen med de åtta medarbetarna på mötesplatsen påverkas inte av uppköpet, och Michael Wiktor sitter kvar som vd i den nya ägarregin.
– Det är min affärsplan som gäller och som vi även fortsättningsvis kommer att köra vidare med. I övrigt är vi idag tillräckligt bemannade för att klara av våra leveranser. Men på längre sikt kommer vi att behöva nyanställa, säger Michael Wiktor.
Affären träder i kraft 2 januari nästa år, och Ehandel.se kommer även fortsättningsvis att utgå från Helsingborg. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.
Gå till toppen