Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Southwind Feji vann igen: "Fantastisk"

Southwind Feji är Sveriges segerrikaste under 2017. På lördagen tog hon årets 13:e seger vid Axevallas V75-tävlingar. Samtliga segrar har tagits med Mikael J Andersson i sulkyn. – Hon är fantastisk, berömde Andersson.

Southwind Feji var storfavorit i den första V75-avdelningen och spelarna behövde inte vara det minsta oroliga.
– Jag tänkte att det var väl bäst om vi tryckte till ordentligt och det sa bara pang så hade vi tagit över ledningen. Hon är helt komplett, har inga svagheter alls. En fantastisk fin häst, sade Färjestadskusken Mikael J Andersson som kör de flesta av tränaren Pär Hedbergs hästar.
Andersson, 55, är på väg mot sitt bästa år som kusk. Han brukar ligga runt 60-70 segrar och cirka fyra miljoner kronor inkört. I år har han tagit 91 segrar och kört in 6,9 miljoner kronor.
– Det har varit ett enormt bra år. Men det är ju inte så svårt när man får köra sådana här topphästar som Southwind Feji.
Även Pär Hedberg är på väg mot sitt bästa travår. Axevallatränaren, som arbetar enbart för stall Palema, närmar sig 3,7 miljoner kronor och segerantalet är 47.
Stall Palemas ägare Karl-Erik Bender var som vanligt på plats på hemmabanan Axevalla. 83-åringen missar sällan en travdag när någon av hans hästar startar. Bender har drygt 30 hästar i träning hos Hedberg och äger även hästar i USA.
– Det här var verkligen roligt. Att vinna på hemmaplan och med en sån fin häst, känner väldigt bra, sade Bender.
Soutwind Feji skulle egentligen bli fölsto i fjol. Hon flögs över från USA tillsammans med de amerikanska deltagarna i Elitloppet. När hon kom till Västergötland såg man inget föl i magen och Hedberg började träna det treåriga stoet.
– Det är ju en fantastisk historia. Vi började från noll i fjol sommar och nu har hon tagit 13 segrar på 15 starter. Hon får starta vidare även nästa år och jag tror hon kan gå upp i stoeliten. Hon är ju inte särskilt hårt tränad heller, sade Hedberg.
V75-omgången var svårfunnen på Axevallatravet med flera skrällar. Utdelningen för sju rätt blev hela 874 204 kronor.
Gå till toppen