Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Allt färre lag i inomhuscupen i Strövelstorp

För 33:e året ska en inomhuscup i fotboll arrangeras i Strövelstorp – fast inte utan problem.

Fotbollscupen Holmgrens bil futsal cup arrangeras för 33:e gången och ska spelas i idrottshallen på Strövelstorp skola mellan den 26 och 30 december.
– För 10-15 år sen var vi runt 120 lag, i år är vi inte fler än 60-65. Flera åldersklasser har fått ställas in, säger Mats Westman som är lagledare, kassör och huvudarrangör för cupen.
Han har varit inom klubben sen 1979.
– Det började som en rolig grej för att kunna hålla på med fotboll under vintertid, och sen har det utvecklats med damer och ungdomslag, säger han.
Men på senare år har turneringen haft en nedgång, både i engagemang och antalet anmälda lag.
– Vi har konkurrens från både innebandy och andra cuper som har bättre tider än vi, men även andra cuper har det svårt. Det största problemet vi har är att många är trötta på att engagera sig för cupen, men många klubbar har liknande problem, säger Mats Westman.
Ängelholms FF är det lag som har vunnit cupen flest gånger, men det är Vejby som är försvarande mästare.
– Vejby får ju vara herrfavoriter. Men det är en ny klubb som ska vara med: Futsal club Ängelholm som är en klubb som enbart bildats för inomhusfotboll, de kan ju vara giftiga, säger Mats Westman.
– Hos damerna kan jag tänka mig att Kullabygden, Dösjebro och Wormo har bra lag, säger han.
Gå till toppen