Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ett jul- och nyårsfirande utöver det vanliga

Brittiska Saga Sapphire påkostade jul- och nyårskryssning har lanserats som något utöver det vanliga.

Saga Sapphire i Sundet den 18 augusti 2015.Bild: Göran Stenberg
Saga Sapphire passerar Helsingör och Helsingborg på annandagen. Först på morgonen vid runt halv sextiden och senare på kvällen cirka 19.30.
Den orientaliska restaurangen "East to West" har 64 platser.Bild: Saga cruises
Saga cruises toppar 2017 med en exklusiv 17-nätters decemberkryssning. Den sålde snabbt slut och presenterades kortfattat:
"Njut av julafton i Oslo, utforska Skandinaviens Julstad nummer ett - Köpenhamn. Fira nyårsafton i det förtrollande vackra Stockholm."
The Lounge.Bild: Saga cruises
Kryssningsfartyget Saga Sapphire lämnade Southampton den 21:a december och två dagar till sjöss anlöpte man Oslo på julaftonsmorgonen. Annandagen firas i Köpenhamn. Tivoli och Ströget är de självklara målen.
Tjolöholms Slott.
Den 27:e besöks Göteborg och utflykten går till Tjolöholms Slott och den pågående utställningen ”Dräkter från Downton”. Slottet fortsätter sin tradition att ställa ut filmkostymer. Den här gången har man valt att visas kläder burna av alla de tongivande karaktärerna i tv-serien.
Huvudrestaurangen "Pole to Pole" har plats för 620 gäster.Bild: Saga Saga cruises
Via Stora Bält går resan vidare till Gdansk. Vid lunchtid på nyårsafton lägger Saga Sapphire till vid Stadsgårdskajen. Ett perfekt läge varifrån man kan njuta av fyrverkerierna.
På nyårsdagens förmiddag kastar man loss och sätter kurs på Bremerhaven, som man når efter tre dagar till sjöss. Den sjunde januari avslutas kryssningen i Southampton.
Spa och inomhuspoolen på däck två.Bild: Saga cruises
Katalogpriserna för kryssningen låg mellan 45 000 och 68 000 kronor per person, men då ingår även alkoholhaltiga drycker till lunch och middag, samt dygnet runt roomservice.
Cooper´s bar.Bild: Saga cruises
Saga Sapphire färdigställdes ursprungligen som M/S Europa 1981 av Bremer Vulkan i Bremen och levererades den femte december 1981 till Hapag-Lloyd Cruises i Hamburg.
Britannia lounge.Bild: Saga cruises
1999 beslutade sig rederiet för att bygga ett nytt flaggskepp. Fartyget såldes till Star Cruises och fick i tur och ordning namnen Superstar Europa och Superstar Aries.
The Drawing room.Bild: Saga cruises
Pullmantur Cruises blev ny ägare 2004 och namnet ändrades till M/S Holliday Dream.
Fyra år senare överfördes fartyget till franska CDF Croisières de France, nytt namn i stäven - Bleu de France.
Grand suite.Bild: Saga cruises
I november 2010 blev Saga Cruises nya ägare, men fartyget förblev chartrat av CDF ännu ett år. Efter en omfattande renovering, från november 2011 till mars 2012, på italienska Fincantieris varv i Palermo blev namnet Saga Sapphire.
Insides dubbelhytt.Bild: Saga cruises
På de tio passagerardäcken finns det plats för 752 (maximalt 1 158) resenärer i 376 hytter (44 av dessa är singelhytter). Besättningen uppgår till 406 personer.
BalkonhyttBild: Saga cruises
Fartyget är på 37 301 brutto, 199,63 meter långt, 28,55 meter brett och har ett djupgående på 8,3 meter. Kryssningsfarten anges till 19 knop.
Nästa gång som Saga Sapphire kommer till Köpenhamn blir den 14:e maj 2018.
Gå till toppen