Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hemlösas hus fick hjärtstartare efter tävling

När Anticimex i höstas vann en tårttävling fick Hemlösas hus en hjärtstartare. Svårt att få ihop? Så här ligger det till.

Carina Tegner på Hemlösas hus med den nya hjärtstartaren flankerade av Björn Ahlström och Sandra Lännerberg på Anticimex.Bild: Privat
I höstas arrangerade Anticimex olika kontor en tårttävling i samband med "World heart day" den 29 september. Varje bidrag som kom in skulle resultera i att företaget skänkte 1000 kronor till Hjärt-lungfonden.
Totalt blev det 23000 kronor till fonden.
Dessutom vann Helsingborgskontoret tävlingen med den kanske allra nyttigaste tårtan av dem alla, helt gjord i frukt. Bra för hjärtat helt enkelt.
Läs också Här är tårtan som kan rädda liv
Priset var en hjärtstartare att ge till en organisation i hemstaden. Personalen fick lämna förslag och sedan röstades det. Vinnaren blev Föreningen Värmestugan och Hemlösas hus.
Sedan en tid tillbaks finns därför nu en hjärtstartare på plats i köket på Hemlösas hus och personalen i de båda föreningarna har fått instruktioner om hur den ska användas. Under 2018 har de också möjlighet att gå en fördjupad utbildning hos Anticimex.
Och för den som också är lite nyfiken på frukttårtan som gjorde det hela möjligt så kommer här en bild på den också
Så här såg tårtan ut som gjorde hjärtstartaren på Hemlösas hus möjlig.Bild: Privat
Gå till toppen