Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Lars Vilks söker bara uppmärksamhet"

Martin Olsson svarar på Calle Möllers insändare

Läste din insändare angående Lars Vilks s.k. konstverk och vill bara bemöta detta.
Vi kan alla vara överens om att det har varit en magnet åt turismen, men vi kan också vara överens om att det är en dödsfälla om det vill sig illa. Om du hade pratat med räddningstjänsten om vad de tycker så får du nog ett svar du kanske tänker lite extra kring.
Kostnaden för en insats kan ligga allt mellan 50 000-300 000 av skattebetalarnas pengar.
När det gäller Lars Vilks så är hans avsikt med allt vad han företar sig att få mesta möjliga uppmärksamhet och det har han fått med råge. Han kan i TV säga att det var hans mål och man kan läsa mellan raderna hur han hånar media med att säga just det att hans mål är just uppmärksamhet!
Jag kallar det för gratis marknadsföring. Denna man har inga som helst skrupler eller empati för andra människor utan han kör sitt race.
Det som irriterar mig mest är att man inte från kommunen eller annan myndighet har agerat tidigt i detta ärende. Men hans sätt att diskutera och föra fram sitt budskap har gjort de att de som bestämmer är förbryllade och det är hans avsikt att just göra så. Dessutom sålde han ett s.k. verk till en annan like och så var processen igång igen och han lyckades förhala det hela åter igen. Allt för egen vinning noggrant uträknat.
Nu är det ju så att ingen normalt begåvad människa hade kommit på idén med att uppföra något sådant, men heter man Vilks så finns det inga som helst hinder.
En gång för alla måste kommunen och alla som bestämmer om detta s.k. verk bestämma sig för vara eller icke vara.
Om det skall vara då ska man sätta upp varningsskyltar med texten att om man klättrar så är det på egen risk.
Det är kanske dags att fundera kring något nytt som kan locka folk till vår kommun. Utlys en tävling och låt våra invånare komma med något som kan bli något alldeles extra. Det vinnande förslaget prisas med 100 000 det vill säga om man kan genomföra det vinnande förslaget. Jag är övertygad om att vi har folk som är kluriga i vår bygd.

Martin Olsson Strandbaden

Gå till toppen