Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Min mening: Även äldre ska ha råd att träna

V i Svalöv vill att äldre ska kunna träna på gym gratis.

För någon vecka sedan släpptes nyheten om att Hörby kommun infört gratis träning för pensionärer. Detta för att skapa förutsättningar för alla, oavsett plånbokens tjocklek, att komma igång med att träna.
Det tyckte vi i Vänsterpartiet Svalöv, var en strålande bra ide. Därför har vi lämnat in en motion om gratis gymkort, under 10 veckor, för pensionärer 70 år och äldre. I vår motion yrkar vi på att kommunen dels finansierar 10 veckors träning och dels delfinansierar kommande träning. Detta ställer såklart krav på kommunen att förhandla fram bra avtal med lokala aktörer i tränings- och friskvårdsbranschen. Givetvis ska satsningen riktas mot lokala aktörer och vi ser goda synergieffekter i att stimulera såväl lokalt näringsliv/föreningsliv som den enskilde äldres hälsa.
Vi i Vänsterpartiet tycker att förebyggande insatser är bäst, för såväl den enskilde som för samhället. Historien visar oss att det är både bättre och billigare att vara proaktiv än reaktiv, därför väljer Vänsterpartiet Svalöv att motionera såväl proaktivt som progressivt i en fråga som vi tycker är självklar ur ett fördelningspolitiskt sammanhang.
Vi utesluter inte satsningar på fler grupper i samhället framöver, åtminstone inte så länge det inte finns utegym för alla, på plats.
Agneta Lenander, Marika Jardert, David Lenander, Vänsterpartiet i Svalöv
Gå till toppen