Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Häktades för narkotikabrott

En 58-årig man från Röstånga sitter häktad i Helsingborg, misstänkt för försök till grovt narkotikabrott.

Mannen greps på hemorten dagarna före nyår och häktades i Helsingborgs tingsrätt på nyårsdagen.
Gripandet skedde enligt polisen genom en riktad insats, vilket innebär att omhändertagandet var planerat och att mannen redan innan han greps varit föremål för utredarnas uppmärksamhet.
58-åringen sitter nu inlåst, misstänkt på sannolika skäl – den starkare graden av misstanke. Själv förnekar han brott och vill bli släppt omgående.
Men rätten ansåg vid häktningsförhandlingen att risken för att han skulle undanröja bevis eller fortsätta sin brottsliga verksamhet, om han försattes på fri fot, var för stor.
Åklagaren hade i tingsrätten begärt mannen häktad för ett genomfört grovt narkotikabrott men rätten mildrade rubriceringen till "försök till brott".
Häktningsförhandlingen skedde av utredningstekniska skäl bakom stängda dörrar och det är inte känt varför tingsrätten valde att backa ett steg i brottsrubriceringen.
Däremot behöll rätten den starkare misstankegraden sannolika skäl. På häktet har mannen nu ålagts vissa restriktioner av åklagaren.
Eftersom sekretess omgärdar både förundersökning och häktningsförhandling är det inte känt exakt vad mannen misstänks för. Han är sedan tidigare dömd för narkotikabrott och för bland annat trafikbrott.
Ett eventuellt åtal mot 58-åringen ska vara väckt senaste den 15 januari. Maxstraffet för försök till grovt narkotikabrott är idag tre års fängelse.
Gå till toppen