Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Skönheten, odjuret och 700 barn – julshow i Höganäs

Då var det återigen dags, den årliga gymnastiska julshowen som arrangeras av Höganäs gymnastikförening. Förra året var det sjörövare och hav i form av Pirates of the Carribean. Detta året en gymnastisk teateruppsättning med inspiration från Disneyklassikern Skönheten och odjuret.

Det är odjuret själv som pratar med HD. Eller, ja, inte det riktiga odjuret, men det som både är regissörer och huvudrollsinnehavare i den julshow som visades upp under torsdagskvällen och som även ska spelas upp under fredagen.
Malin Bennborn har varit regissör i tjugo år.Bild: Sandra Henningsson
– Det är jag tillsammans med Lotta Rhodin som har gjort de tre senaste showerna ihop, som satt ihop föreställningen. Vi såg den nya versionen av Skönheten och odjuret på bio och det var magiskt. Så nu gör vi en magisk föreställning, säger Malin Bennborn.
Bild: Sandra Henningsson
Ett frö började spira och jobbet rullade igång. Först skrevs det manus och sen sattes olika grupper ihop, med sammanlagt 700 barn, ungdomar och vuxna.
– Det blir en tolkning av filmen, vi har fått korta ner den väldigt mycket. Teatern är den röda tråden, men gymnastiken emellan ska bära hela föreställningen. Publiken ska hela tiden kunna följa med i handlingen, säger Malin Bennborn.
Klockan 18 släcktes gymnastikhallen ner, och strax därefter lyste strålkastarna upp gymnastikhallens golv. Då hade ett 40-tal gymnaster, i den tystaste av alla tystnader, smugit in. Strax därefter började showen. Kullerbyttor, snurrar, lyft och lätta steg som flög fram över gymnastikgolvet.
Sammanlagt 700 gymnaster deltog i showenBild: Sandra Henningsson
Emellanåt tystnade musiken och strålkastarna riktade sig då ofta mot Judith Ahlström, som spelar Belle, prinsessan i Skönheten och odjuret.
Jakob Olsson spelar Gaston, prinsen som är förälskad i Belle, spelad av Judith Ahlström.Bild: Sandra Henningsson
– Jag ser alltid fram mot julshowen, det är det bästa på hela året och detta har jag tyckt sen jag var liten. Vi har tränat sen kanske oktober, november någon gång. Och då har vi ändå börjat i tid, annars brukar vi inte börja förrän i december, säger hon.
Maja Larsson Bergqvist är nio år gammal och en av åskådarna ikväll.
Maja Larsson Bergqvist har lämnat gymnastikvärlden till förmån för simning, här tittar hon på showen tillsammans med sin mamma.Bild: Sandra Henningsson
– Det är första gången jag ser en show, men jag var med i den förra året. Nu går jag på simning i stället. Men jag har en kompis som ska vara med och som vi ska sitta med sen, säger hon.
Kombinationen av gymnastik, dans och dialogen gör uppsättningen väldigt dynamisk.
– Det är en maffig julshow, vi får ofta höra av andra klubbar "ah, det är ju ni som gör julshowen", säger Krister Andersson, ordförande i Höganäs gymnastikförening.
Det finns fortfarande biljetter kvar till föreställningen som även spelas fredag och lördag.
Krister Andersson, ordförande i Höganäs GF.Bild: Sandra Henningsson
Gå till toppen