Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lisa Skeppstedt: Skola eller idrott – eller både och?

Nästa vecka kallar plikten på alla barn och unga som går i grundskolan. Vare sig de vill eller inte ska de infinna sig i klassrummen, inga undantag. Eller jo förresten, Björn Borg trotsade lagen i april 1972 när han hoppade av nian för att satsa fullt ut på tennisen. Beslutet kritiserades från många håll, men så här i efterhand är det nog ingen som tycker att det var fel. Fem raka Wimbledontitlar och sex Franska öppna talar för sig.

Björn Borg debuterade i det svenska Davis Cup-laget redan som 15-åring. Han vann totalt 64 ATP-titlar i singel under karriären. Första Grand Slam-titeln kom drygt två år efter att han hoppade av nian.
Att kombinera skolgång och elitsatsning kräver en enorm disciplin, särskilt om man strävar efter framgång på båda områdena, och det är ju inte helt ovanligt eftersom det är tävlingsmänniskor vi pratar om. Det finns såklart fördelar med att skippa gymnasiet och satsa fullt ut, men också uppenbara nackdelar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: HD-Sportens Min helg
Gå till toppen