Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Snabbmatskedjan KFC på väg till Helsingborg och Landskrona

Skåningarna äter hinkvis med friterad kyckling. Inom de närmsta åren väntas 30 nya KFC-restauranger i landet.
– Nu tittar vi på möjligheten att etablera oss i Helsingborg, Landskrona och Kristianstad, säger Jesper Hollstrand, marknadschef på Nordic Service Partners.

Snabbmatskedjan är på väg att öppna i Helsingborg och Landskrona. Men först på tur är en ny restaurang i Lund, på Novaområdet.Bild: Paul Sakuma
Först ut blir dock Lund, där en ny KFC-restaurang öppnar i april. Ett 40-tal nya medarbetare kommer att rekryteras. Bakom satsningen står franchisekoncernen Nordic Service Partners som förvaltar varumärkena KFC, Burger King och TGI Friday’s i Sverige.
Läs mer: KFC-premiär med holländsk kyckling i huvudroll
– Restaurangerna i Skåne går bäst i landet. Nu tittar vi på möjligheten att etablera oss i Helsingborg, Landskrona och Kristianstad, Jesper Hollstrand, marknadschef på Nordic Service Partners.
Läs mer: Det blir inget KFC eller Burger King i Landskrona – istället öppnar en annan snabbmatskedja
KFC-restaurangen i Lund blir kycklingjättens sjätte svenska etablering. Malmö var den första orten att servera den friterade kycklingen, när Lockarp fick sin restaurang 2015.
– Målet är att bygga minst 30 KFC-restauranger de kommande fem åren. Det finns väldigt mycket hamburgerställen längs vägarna, folk vill ha något annat, säger Jesper Hollstrand.
Läs mer: 100 får jobb när KFC och Burger King öppnar till sommaren
KFC, som är en förkortning av Kentucky Fried Chicken, kommer från just Kentucky och restaurangerna serverar friterad kyckling i hinkar.
Gå till toppen