Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Årets Roskildefestival kan slå rekord i fräschhet

Funderar du på att åka till Roskildefestivalen i sommar? Då kommer du att kunna utföra dina behov på ett mer hygieniskt vis än förr.

Orangea scenen under Roskildefestivalen 2010. Då var besökarna hänvisade till bajamajor. Årets festivalupplevelse lär bli en fräschare historia.Bild: Mårten Svemark
Överfulla bajamajor utan vare sig lyse och vattenklosett – det är den traditionella festivalupplevelsen när det kommer till toalettbesök.
Men årets upplaga av Roskildefestivalen ställer allt det här på ända.
I sommar slipper festivalens drygt 75 000 besökare att utföra sina behov på detta tämligen ohygieniska vis, när festivalen nu tar farväl av bajamajan. Istället bygger man ett tjugotal toalettstationer på campingområdet dit det dras rinnande vatten och el.
– Därmed kan vi säga hejdå till den gamla formen av toaletter. De nya toaletterna blir i samma stil som de som publiken kunnat nyttja inne på musikområdet. Det tror vi att publiken kommer att betrakta som en mycket stor förbättring, säger Henrik Bondo, områdeschef på Roskildefestivalen till sn.dk.
Trycket på vattentoaletterna lär bli hårt. För att korta köerna kommer det att finnas urinoarer vid toalettstationerna.
Det finns också förhoppningar om att tillskottet av urinoarer ska bryta en annan seglivad tradition, nämligen den att många väljer att kissa stående vid stängslet som inhägnar campingområdet. Det här beteendet har skapat viss oreda för de festivalbesökare som satt upp sina tält närmast stängslet.
Läs alla artiklar om: Roskildefestivalen
Gå till toppen