Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Kultursällskapet i Ängelholm arrangerar föreläsningar i tiden under våren

Ur led är tiden – det är temat för de fyra föreläsningar som Kultursällskapet i Ängelholm arrangerar under våren.

Arbetet med vårens föreläsningar satte Else Ekblom, ordförande för Kultursällskapet, igång vid Bok- och biblioteksmässan i Göteborg under hösten.
– Då fick jag tips om två av de föreläsare som nu nu kommer hit. Den här terminen har vi fått de fyra vi vill ha. Temat är högaktuellt och föreläsarna är inte bara kunniga utan kan också få en publik att lyssna, säger hon.
Sverker Sörlin inleder Kultursällskapets vårtermin.
Först ut, redan onsdagen den 10 januari, är Sverker Sörlin som är idéhistoriker, miljöhistoriker och professor vid Tekniska högskolan i Stockholm.
Han kallar sin föreläsning "Hur led är tiden?". Nyligen gav han ut boken Antropocen, som syftar på en period då människan gör outplånliga spår på planeten.
Arkiv: Arne Jarrick talar om att veta och att inte vilja veta.Bild: Markus Marcetic
Arne Jarrick, professor i historia vid Stockholms universitet, talar över temat "Viljan att veta – och att inte veta. Om kunskapens öde förr, nu och sedan" när han kommer till Ängelholm onsdagen den 14 februari.
Per T Ohlsson, senior columnist på HD-Sydsvenskan.Bild: Håkan Röjder
För tidningens läsare är journalisten och författaren Per T Ohlsson ett mycket välkänt namn. Han har tidigare varit politisk chefredaktör på Sydsvenska Dagbladet. Nu är har kolumnist i tidningen. Per T Ohlssons senaste bok heter "1918 – året då Sverige blev Sverige".
Onsdagen den 7 mars har han "Den liberala demokratins utmaningar" som sitt ämne.
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet.Bild: C Sturmark/Fri tanke
Vårterminen avslutas av Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet.
Hon har också nyligen givit ut en bok med titeln "Alternativa fakta. Om kunskapen och dess fiender". Hon diskuterar vad kunskap är och hur vi kan skydda oss mot det falska och ogrundade.
Hon kallar sin föreläsning för "Förnuft och känsla i post-sanningens tid".
Under våren arrangerar Kultursällskapet även fyra kammarmusikkonserter.
Onsdagen den 17 januari spelar Trio Dali, som sedan den bildades 2006 spelat på flera av stora internationella scenerna.
Dahlkvistkvartetten fick en rivstart när man 2009, enbart två år efter det att gruppen bildats, vann tävlingen Ung och lovande. Onsdagen den 7 februari gästar man Ängelholm.
Olle Persson, baryton, och Mats Jonsson, piano, är hårt bokade. Onsdagen den 21 mars kommer de till Ängelholm för tredje gången.
Pianisten Julia Mustonen-Dahlkvist har ett internationellt förflutet och efter att ha varit verksam i sju europeiska länder bor hon nu i Sverige. Onsdagen den 11 april avslutar hon vårterminen.
Alla föreläsningar och konserter arrangeras i Hörsalen på Stadsbiblioteket med start klockan 19.
Gå till toppen