Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Efter #metoo

Tafsande filmproducent åter i tjänst

Peter Aalbaek Jensen. Arkivbild.Bild: Andrew Medichini/AP/TT
Danska arbetsmiljöverket bedömer att det inte råder några problem på filmbolaget Zentropa. Därmed kan filmproducenten Peter Aalbæk Jensen, som enligt egen utsago tycker att det är roligt att tafsa på kvinnor, återvända i tjänst inom de kommande veckorna, meddelar filmbolaget i ett pressmeddelande.
"Inga arbetsmiljörelaterade problem påträffades under utredningen. Myndigheten har valt att ge Zentropa vägledning i förebyggandet av problem inom den psykiska arbetsmiljön", heter det i pressmeddelandet.
Producenten pekades ut i samband med metoo-kampanjen där flera kvinnor med anknytning till Zentropa vittnat om sexuella trakasserier.
Peter Aalbæk Jensen stängdes av från sin arbetsplats under arbetsmiljöverkets utredning, men är nu alltså fri att återvända.
– Läget för det här gamla svinet (Aalbæk refererar ofta till sig själv som Svinet, reds anm) i Herfølge är att jag står i ett frostklart solskensväder och är nöjd med läget, säger han.
Gå till toppen