Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Skånska författare kan få Borås Tidnings debutantpris

Isabelle Ståhl från Ängelholm och Linus de Faire från Malmö kan bägge vinna Borås Tidnings prestigefyllda debutantpris.
Isabelle Ståhl har chans att få Borås Tidnings debutantpris. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
En novellist, tre romanförfattare och en lyriker har chansen att få Borås Tidnings debutantpris 2018.
Linus de Faire, sedan två veckor tillbaka bosatt i Malmö, är nominerad för romanen "Boken om Yousef" som handlar om Yousef al-Khayal som anklagas för delaktighet i mordet på Libanons premiärminister.
Isabelle Ståhl, ursprungligen från Ängelholm och länge bosatt i Malmö, är nominerad för "Just nu är jag här" som är en relationsroman om studenten Elise och hennes nya pojkvän Victor.
Även nominerade är Viktoria Jäderling för novellsamlingen "Åh Lunargatan", Agnes Lidbeck för romanen "Finna sig" och David Väyrynen för "Marken", en bok som rymmer såväl dikter som prosatexter och popsånger. Alla fem debuterade i fjol.
Debutantpriset är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås, som båda är representerade i juryn tillsammans med Björn Kohlström, författare och kritiker i Jönköpings-Posten.
Årets pris delas ut 19 februari. Prissumman är på 100 000 kronor och fjolårets mottagare var Thom Lundberg för romanen "För vad sorg och smärta".
Gå till toppen