Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FBC Engelholm vann Gothia Cup för F12

Året började på bästa tänkbara sätt för F12-laget i FBC Engelholm.

Det blev nämligen seger i Gothia Cup, en av landets största turneringar i innebandy, som spelades under fyra dagar i början av 2018.
Första gången tjejerna i FBC Engelholm deltog i Gothia Cup vann man den stora turneringen med 25 lag i klassen.Bild: Privat
– Det var första gången det här laget med spelare födda 2005 var med i en så här stor turnering. Vi hade ingen aning om hur det skulle sluta, säger tränaren Evelina Losell.
Totalt deltog 25 lag i den åldersklassen. Först var det gruppspel och därifrån gick de bästa lagen vidare till slutspel.
FBC förlorade första matchen, men sedan vann man sju matcher i rad, bland annat besegrade man ett lag från Tjeckien.
I finalen slog man Lindås med 4-1.
– Förutom att man har roligt tillsammans och att gruppen upplever en massa saker ihop så får man möta en massa nya lag i den här typen av turneringar. Vi hade aldrig spelat mot något av de lag vi nu mötte, säger Evelina Losell.
17 tjejer var med i A-laget.
– Alla fick spela mycket. Vi spelade med tre femmor och våra två målvakter delade på speltiden. Att alla är delaktiga gör ju upplevelsen ännu starkare. Att det kan gå bra även om man inte toppar laget är ju detta ett bevis på, säger Evelina Losell.
De flesta tjejerna i laget har spelat ihop i tre-fyra år, men det finns några som inte varit med så länge.
Framgången kommer också att uppmärksammas när klubbens damlag spelar hemma på söndag.
– Damlaget vill visa sin uppskattning och det är naturligtvis kul för tjejerna, säger Evelina Losell.
Under våren kommer det framgångsrika laget att spela DM och kanske vara med i en cup i Mölndal i april samt naturligtvis Outdoor-turneringen på hemmaplan i sommar.
– Före Gotha Cup pratade tjejerna bara om hur roligt det skulle bli att åka på en cup. Efter det här vill det absolut göra om det, säger Evelina Losell.
Gå till toppen