Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Hotbrev mot anställda i både Landskronas och Svalövs kommunhus

Ett brev med dödshot har skickats till kommunhuset i Svalöv. Hotet var riktat även mot stadshuset i Landskrona. Säkerhetsrutinerna för besök skärps under onsdagen.

Säkerheten förstärktes både i stadshuset i Landskrona, bilden, och i kommunhuset i Svalöv efter att ett hotbrev kommit in
Ett handskrivet brev med hotfullt innehåll kom in till kommunhuset i Svalöv under morgonen. Stefan Larsson är kommunchef och fick brevet i sin hand klockan 09.15.
– Innehållet i brevet är av den kalibern att det går att tolka som dödshot mot våra anställda.
Hotet är riktat till anställda som arbetar i kommunhuset i Svalöv, men även till viss del mot anställda i Landskrona kommun.
Under onsdagen gäller skärpta säkerhetsrutiner i Svalövs kommunhus.
– Vi har extra kontroll för de vi släpper in och ut. Vi har avbokat alla möten som inte är absolut nödvändiga att hålla och uppmanar de anställda att gå i par om de lämnar huset, säger Stefan Larsson.
Man har satt in krisberedskap som finns tillgänglig för de anställda som upplever obehag. Polisen har hållit förhör med anställda om händelsen under dagen. Kommunchefen ser allvarligt på hotbrevet där anställda har hotats till livet.
– Vi anser att det är så pass allvarligt att vi inte kan bortse från det. Polisen får göra sin egen värdering när de utreder ärendet. I övrigt vill jag inte kommentera ärendet mer i nuläget.
Även säkerheten i stadshuset i Landskrona är skärpt under onsdagen.
– Vi ha förstärkt med vakt i stadshusets reception. I övrigt har vi sagt att vanliga besöksriktlinjer gäller. Man tar emot externa besök vid entrén och låter inte obehöriga komma in, säger stadsdirektör Christian Alexandersson.
Gå till toppen