Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rantzow kör vidare: ”Ni slipper mig inte helt”

Racingveteranen Lars Bertil-Rantzow tar ett sabbatsår från sabbatsåret och återvänder till Porsche Carrera Cup under 2018.

– Ni slipper mig inte helt, hälsar Lars-Bertil Rantzow.Bild: Tony Welam
Både Bilen och Lars-Bertil Rantzow hade mer att ge. Då återvänder Båstadbon till Porsche Carrera Cup.
Den civila karriären, med bland annat en ny Porscheanläggning på gång i Helsingborg, tar tid. Därför var det tänkt att det inte skulle bli någon Rantzow på banorna nästa år. Dessutom hade 57-åringen problem med nacken.
– Jag hade bestämt mig för att inte köra den här säsongen, men jag har bilen kvar och tycker samtidigt att organisationen för Porsche Carrera Cup Scandinavia jobbat hårt för att få till 2018 så jag ska försöka köra tre race, säger Lars-Bertil Rantzow till Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Namnet Rantzow är med sina tio säsonger i det närmaste synonymt med Porsche Carrera Cup. 2014 erövrade han sina första racessegrar i Porsche Carrera Cup och var tvåa bakom Oscar Palm. Säsongen innan det slutade han trea, slagen endast av Johan Kristoffersson och Ola Nilsson.
Förra året slutade han sjua i totalen med andraplatsen på Rudskogen och tredjeplatsen i Anderstorp som årets toppar.
När det handlade om Mastersklassen för förare över 40 år rullade han ohotad hem titeln efter att ha vunnit hela 12 av 14 race.
Det lutar alltså åt tre race, men man vet aldrig med Rantzow. Regnspecialisten har utmärkt sig för att ta hand om grejerna och sällan riskera något. Då håller också bilen längre.
– Vi ska uppföra ett helt nytt Porsche Center i Helsingborg och det är mycket jobb med det. Vi har inte lagt någon plan för vilka race som kan bli aktuella för mig, men de tre vårtävlingarna ser bäst ut om jag ska kunna ha fullt fokus på vårt nya Porsche Center som öppnar i slutet på året, säger Rantzow.
Säsongen 2018 den första med den nya generationen av Porsche 911 (991 II), men Rantzow kommer att köra vidare i sin Porsche 911 GT3 Cup (991 I). Och precis som senaste säsongerna är det Mtech Competition som ska driva bilen.

Porsche Carrera Cup 2018

4-5 maj: Ring Knutstorp
19-20 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge
16-17 juni: Anderstorp Raceway
4-5 augusti: Nürburgring, Tyskland
18-19 augusti: Karlskoga Motorstadion
8-9 september: Rudskogen Motorsenter, Norge
21-22 september: Mantorp Park
Gå till toppen