Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Släktforskning

”Arvinge okänd” får ny säsong

Här är dagens glada nyhet: det blir en ny säsong av ”Arvinge okänd”, dokumentärserien där programledarna Kattis Ahlström och Niklas Källner letar upp personer som inte vet att de har ett arv att hämta ut.

Niklas Källner och Kattis Ahlström laddar om för en ny säsong av ”Arvinge okänd”.Bild: Sanna Sjöwärd/SVT
Den första säsongen av ”Arvinge okänd” sändes 2017 och blev en stor succé. Många tittare hörde av sig och ville ha mer.
Nu blir det alltså en ny säsong med Kattis Ahlström och Niklas Källner.
– Många har kommit fram till oss och många har skrivit och berättat att serien betytt mycket för dem. De har uppskattat blandningen av historia och berättelser om mänskliga öden. Det är också flera tittare som berättat att de sökt upp släktingar de tappat kontakten med då de insett att livet är kort och att nära relationer trots allt oftast är det viktigaste vi har, säger Kattis Ahlström i ett pressmeddelande.
Sex nya avsnitt spelas in under våren och kommer att sändas i höst.
– Vi har hittat flera spännande fall med rötter i olika delar av världen, säger Kattis Ahlström.
Serien ”Arvinge okänd” sänds även i norska NRK och danska DR. Båda länderna gör även egna versioner av det svenska formatet.
En av anledningarna till att SVT producerar ”Arvinge okänd” är att det varje år avlider omkring 600 personer i Sverige, till synes helt ensamma, utan några arvingar som tar hand om det som de lämnar efter sig. TV-serien ”Arvinge okänd” återförenar familjer, läker sår och tecknar ett fascinerande dokument över vår samtid.
Säsongen 2017 finns på SVT Play.
Gå till toppen